Tioga Pass Poule 2021: voorspel de openingsdatum en win!

Tioga Pass

Ieder jaar, omstreeks 15 april, starten er werkzaamheden aan de Tioga Pass. Hiermee breekt voor vele reizigers ook een periode aan om de planning van de rondreis onder de loep te nemen. Wanneer je in mei, juni of juli een rondreis door West-Amerika maakt is het van belang om te weten of de Tioga Pass in het noorden Yosemite geopend is. Wanneer de Tioga Pass of Tioga Road gesloten is moet je de route via het zuiden van Yosemite maken. Hoewel weinig Nederlanders en Belgen dit jaar, vanwege het coronavirus, gebruik zullen maken van de Tioga Pass gaat de poule toch gewoon door!

Tioga Pass Poule 2021

Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika - Hans Moonen De opening van de Tioga Pass is afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Wanneer er veel sneeuw is gevallen tijdens de winter en de werkzaamheden dan kan je een latere opening verwachten dan bij een lage Snowpack. Voorspel jij de juiste openingsdatum dan maak je kans op het prachtige boek: “Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika” van Hans Moonen!

Editie 2020

In 2020 hielden wij de 1ste editie van de Tioga Pass Opening Poule en dit was een groot succes. Zowel op de pagina als op socialmedia werd er flink geraden naar de datum. Ondanks de vele antwoorden zat het juiste antwoord er niet tussen. Helaas speelde het Coronavirus een flinke rol bij de opening waardoor deze langer op zich liet wachten dan de hoeveelheid sneeuw en ijs deed vermoeden.

Win!

Doe gratis mee aan deze 2de editie van onze Tioga Pas Poule en maak kans op het fraaie boek: “Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika”! Het is super eenvoudig! Plaats hier één reactie met jouw openingsdatum. Ben jij de enige met de juiste datum dan ben je de winnaar! Zijn er meerdere reacties met dezelfde datum dan zullen wij loten onder de deelnemers met de juiste datum.

Spelregels

  • Reageren kan alleen hier.
  • Sluitingsdatum: 30 april 2021
  • Reacties via socialmedia tellen niet mee.
  • Je mag slechts één antwoord geven.
  • Je mag je antwoord tot 30 januari 1x wijzigen.
  • We nemen alleen contact op via het bij ons bekende e-mailadres.
  • De officiële data op de website van de nps.gov is leidend.
  • Het gaat om de lokale openingsdatum.
  • Uitslag na bekendmaking van de datum via officiële website.

Dus onze vraag: Op welke datum is de Tioga Pass Opening 2021? Reageer hier!

Tips

Om het iets eenvoudiger te maken hebben we enkele tips en data voor u verzameld.

Tioga Pass Opening

Tioga Pass Bekijk onze folder met meer informatie over de Tioga Pass Opening. Hierin kan je wat algemene informatie vinden over de Tioga Pass Road en een belangrijke grafiek. In deze grafiek is de hoeveelheid sneeuw (% snowpack) uitgezet tegen de historische openingsdata. Hierop kan je dus zien op welke datum de weg is geopend bij een bepaalde hoeveelheid snowpack.

Tioga Pass Snowpack

Een van de grootste factoren voor de opening van de pass is de snowpack. Deze zogenaamde snowpack wordt regelmatig gedeeld via nieuwskanalen van de NPS.  We zullen het percentage sneeuw en ijs in de gaten houden en zodra het mogelijk is deze pagina updaten.

Capitool Reisgids winnen

Je maakt dubbele kans! Onder de eerste 250 geregistreerde leden verloten wij een prachtige Capitool reisgids.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.