Glacier Point in Yosemite is één van de mooiste plaatsen op aarde!

Half Dome vanaf Glacier Point

Zoals trouwe lezers inmiddels weten, ben ik dol op het “namaken” van iconische foto’s zoals de laatste keer in Miami. Hiermee bedoel ik foto’s die je overal ziet van bekende plaatsen. Deze foto’s probeer ik dan natuurlijk zo goed mogelijk te maken en te delen via de website, socialmedia en onze eigen beeldbank.

Tijdens de Coronacrisis, waar we met zijn allen in zitten, merk ik vooral bij mezelf dat ik niet veel naar de toekomst kijk maar meer naar het verleden. Veelvuldig bekijk ik mijn foto’s en deel ik ze in onze Facebookgroep. Ik ben zelfs begonnen met het maken van informatiebladen waarvan ik hoop dat toekomstige reizigers ze kunnen gebruiken.

Glacier Point

Yosemite vanaf Glacier Point In 2017 was ik voor het laatst in Yosemite en daar had ik een bezoek aan Glacier Point hoog op het lijstje staan, mogelijk zelfs wel bovenaan. Aangezien ik niet na zonsondergang nog uren wilde rijden zocht ik een hotel in de buurt. Het werd een hotel in El Portal maar het kon er net zo goed een in Fish Camp zijn.

Half Dome Voor de zekerheid gingen we op tijd weg en wilde ik minimaal één uur voor de start van het gouden uur aanwezig zijn. Het bezoek aan Glacier Point mocht niet mislukken want de volgende dag moesten we alweer naar een nieuwe bestemming rijden. De rit ging voorspoedig en ondanks dat er niet veel parkeerplaatsen zijn hadden we geluk en meteen een plekje. Na een kleine verkennende ronde pakte ik alle fotospullen en zocht ik een plekje om mijn statief te plaatsen. Hierna begon het snel vol te lopen met toeristen en was ik blij dat we op tijd vertrokken waren want het werd druk, erg druk!

Half Dome

Aan het begin van het gouden uren stonden tientallen, misschien wel honderden, mensen verbijsterd te genieten van het fantastische uitzicht. Misschien is dit wel de mooiste plaats waar ik ooit gestaan. De kleuren, geuren, geluiden, het wijdse uitzicht, de prachtige watervallen en natuurlijk de hoofdrolspeler voor mijn iconische foto, de Half Dome. Deze granieten rotsformatie is de meest herkenbare van Yosemite en 2.695 meter hoog. Tijdens zonsondergang valt er langzaam een schaduw over Yosemite en kleuren met name de rots prachtig oranje.

Dit bezoek aan Glacier Point in 2017 zal ik zeker nooit meer vergeten en de foto’s waren er goed gelukt. Je kan ze vinden op deze pagina en in hogere resolutie in de beeldbank. Lees voor gebruik wel de voorwaarden!

Yosemite vanaf Glacier Point

Photopills

Voor vertrek had ik een super handige app gedownload waarmee elke fotograaf geholpen is. Deze app laat je alles zien over de zon, de maan en de sterren. Deze app is ideaal voor bijvoorbeeld mensen die willen uitreken wanneer de melkweg te fotograferen is op een bepaalde plaats. Je kan ook precies zien wanneer de zon of de maan onder een bepaalde rotsformatie komt te staan. Ik gebruik Photopills vooral om me te laten zien hoe laat het gouden uur en blauwe uur op een bepaald moment is. De app kost nu €10,99 maar je zult als fotograaf zeker niet teleurgesteld zijn!

Glacier Point Road 2021

Zoals het er nu uitziet is Glacier Point Road in 2021 het hele seizoen gesloten. Hou hier zeker rekening mee tijdens je planning! Een bezoek aan dit uitzichtpunt mag je niet missen en is dan alleen maar te bereiken door een stevige wandeling.

Informatiebladen

Glacier Point Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Glacier Point in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*