Top 10 Nationale Parken van Zuidwest-Amerika

Zion NP

Een rondreis door Amerika staat bij veel mensen op de bucketlist en niet in de laatste plaats vanwege de prachtige wereldberoemde Nationale Parkeren. Veel van deze parken bevinden zich in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Wij hebben een top 10 gemaakt voor je rondreis.

Zuidwest-Amerika

Half Dome vanaf Glacier Point Wanneer mensen een rondreis door Amerika (willen) maken dan zal dit in de eerste instantie door Zuidwest-Amerika zijn. Steden als San Francisco, Las Vegas en Los Angeles spreken enorm tot de verbeelding en ook dus de wereldberoemde Nationale Parken. Bij veel (online) reisbureaus worden pakketreizen aangebonden die langs de meeste van deze parken zullen gaan. Wanneer je zelf een rondreis gaat samenstellen dan zijn deze Nationale Parken 100% zeker de tussenstops van je rondreis. Hieronder hebben we een top 10 gemaakt Bryce Canyon in de winter van de Nationale Parken in het zuidwesten van de Verenigde Staten die je waarschijnlijk niet allemaal in één reis kan stoppen maar veel wel. Beroemde parken als Monument Valley (Navajo Nation Tribal Park) en Valley of Fire (State Park) vallen hier buiten omdat dit geen National Parks zijn.

National Park Pass

Nationale Parken Pas Met de America the Beautiful Pass, zoals de pas heet, kan je alle onderstaande Nationale Parken bezoeken. De pas kost 80$ en kan je kopen bij de ingang van het eerste park wat je bezoekt. Koop de pas dus niet vooraf online want dan betaal je rond de $20 onnodige verzendkosten. Ga je slechts één park bezoeken dan kost dit tussen de 30-35 dollar per auto waarmee je dan 7 dagen naar binnen kan. Wanneer je dus 3 parken of meer gaat bezoeken dan is de pas een stuk voordeliger dan losse tickets. De pas is tevens een jaar lang geldig, dus handig als je een tweede bezoek aan Amerika op de agenda hebt staan in hetzelfde jaar.

Reisgidsen

Ondanks dat je tegenwoordig echt alles online kan vinden is een boek over Zuidwest-Amerika echt een aanrader. De reisgidsen staan vol met inspirerende tips en de mooiste foto’s. Een reisgids van Zuidwest-Amerika is ook het perfecte cadeau voor iemand die op reis gaat. Heerlijk bladeren tijdens de lange vlucht en wegdromen over de prachtige bezienswaardigheden die op je pad gaan komen. En ondanks dat de wereld voornamelijk digitaal geworden is kan een boek je ter plaatse Nationale Parken Amerika Boek voorzien van informatie als je even geen bereik hebt. Hieronder drie fraaie boeken over het zuidwesten van Amerika:

  • Capitool Reisgidsen USA Zuidwest en de Nationale Parken […bekijken]
  • Lannoo’s autoboek – Californië en Zuidwest USA […bekijken]
  • Insight guides – Nationale Parken West-Amerika […bekijken]

Top 10 Nationale Parken van Zuidwest-Amerika

Top 10 Nationale Parken in Zuidwest-Amerika

10. Kings Canyon NP

Het eerst park in onze top 10 van nationale parken is Kings Canyon NP. Dit is een park wat vaak in één adem wordt genoemd met Sequoia NP en de beiden parken worden ook samen beheerd. Kings Canyon staat vooral bekend om de reuzensequoia’s waarvan de General Grant de grootste boom. Deze boom is de nummer twee op de ranglijst met grootste bomen ter wereld. Het park bestaat uit diepe kloven, hoge bergen, en vele meren en watervallen. Het grootste deel van het park is niet met de auto te bereiken en alleen voor backpackers. Het drukst bezocht zijn de sequoia’s Giant Grove en het ravijn de Kings Canyon. Wat kost Kings Canyon NP? Een bezoek met de auto kost 35$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Kings Canyon NP Californië 1869,25 1940 630.000

9. Sequoia NP

Het tweede park in de lijst wat bekend staat om de grote reuzensequoia’s is Sequoia National Park. Dit park wordt samen beheerd met Kings Canyon NP. In dit nationale park staat de General Sherman wat op dit moment de grootste boom ter wereld is. Sequoia NP bestaat uit hoge bergen, vele meren en watervallen. Het drukst bezocht is Giant Grove met de General Sherman en de kalksteengrot Crystal Cave. Wat kost Sequoia National Park? Een bezoek met de auto kost 35$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Sequoia NP Californië 1229,59 1890 1.250.000

8. Joshua Tree NP

In Joshua Tree staan de de bekende Joshua Trees waar het park zijn naam aan dankt. Het park bestaat uit twee verschillende ecosystemen. In het lager gelegen deel van het park ligt de Colorado Dessert waar het heet kan worden en er groeien voornamelijk struiken en cactussen. In het westen ligt de Mojave Dessert. Dit is een hoger geleden deel waar het vaak wat koeler en natter is. Dit is ook het deel met de Joshua trees. Bekende bezienswaardigheden zijn de Hidden Valley, Keys View, Black Rock Canyon, Skull Rock en de Jumbo Rocks. Wat kost Joshua Tree National Park? Een bezoek met de auto kost 30$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Joshua Tree NP Californië 3199,6 1994 2.990.000

7. Canyonlands NP

Dit nationale park dankt zijn naam aan de vele canyons en grillige rotsformaties. Canyonlands NP bestaat uit een aantal gebieden die allemaal een eigen karakter hebben. Bekende bezienswaardigheden zijn Island in the Sky, The Needles, The Maze en Rivers en Mesa Arch. Wat kost Joshua Tree National Park? Een bezoek met de auto kost 30$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Canyonlands NP Utah 1366,21 1964 730.000

6. Arches NP

Zie je op foto’s fraaie rode bogen en rotsen dan kijk je vast naar een foto uit Arches National Park. Dit park staat bekend om de duizenden rode rotsen met grillige vormen. De bekendste bezienswaardigheden zijn Delicate Arch, Landscape Arch, Windows Section, Fiery Furnace en Park Avenue met de Courthouse Towers. Via een verharde weg kan je door het park rijden langs diverse parkeerplaatsen. Vaak is het hier erg heet en druk dus bezoek het park vooral in de vroege uren. Wat kost Arches National Park? Een bezoek met de auto kost 30$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Arches NP Utah 310,31 1929 1.660.000

Death Valley National Park Amerika 5. Death Valley NP

Als je een unieke plaats wil bezoeken dan moet je zeker een bezoek brengen Death Valley National Park. Dit is één van de heetste plaatsen op aarde wat een unieke ervaring is. Vanuit Furnace Creek bezoek je hier bekende bezienswaardigheden zoals de Artist’s Drive en Palette, Badwater Basin, Dante’s View, Mosaic Canyon en Zabriskie Point. Wat kost Death Valley National Park? Een bezoek met de auto kost 30$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Death Valley NP Californië 13650,19 1933 1.740.000

Bryce Canyon NP bord 4. Bryce Canyon NP

Volgens vele reizigers het mooiste park in de lijst. Bryce Canyon National Park is een prachtig gekleurde kloof met rotswanden en torens. De smalle torens worden Hoodoos genoemd en zijn erg indrukwekkend. Er is een weg door het park en langs de weg enkele parkeerplaatsen bij de uitkijkpunten. Het leuke aan Bryce Canyon is dat je erin kan. Het kan hier erg warm worden in de zomer, dus daal vroeg af en neem voldoende water mee. Je moet wel goed ter been zijn voor een afdaling. In de winter ligt hier vaak veel sneeuw en is het meeste afgesloten. Bekende bezienswaardigheden zijn de Navajo Loop Trail, Sunset Point, Sunrise Point, Fairyland Point, Inspiration Point, de Natural Bridge en de Rim Road. Wat kost Bryce Canyon National Park? Een bezoek met de auto kost 35$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Bryce Canyon NP Utah 145,02 1924 2.590.000

Zion NP 3. Zion NP

Dan beginnen we onze top 3 met Zion National Park wat in feite een groot ravijn is. In Zion zijn tevens enkele nevencanons uitgeslepen. Het landschap is werkelijk prachtig! Als jij Zion op één of twee zet in je eigen top 10 dan begrijpen we dat volkomen! Door Zion NP loopt de Scenic Drive. Langs deze weg vind je de uitzichtpunten, trails en bezienswaardigheden. In het hoog seizoen is de weg alleen geopend voor de gratis shuttlebussen die vertrekken vanaf de parkeerplaats aan het begin van het park. Bekende bezienswaardigheden in Zion NP zijn The Groot, Angels Landing, Weeping Rock, Observation Point, en het Zion Canyon Visitor Center. Wat kost Zion National Park? Een bezoek met de auto kost 35$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Zion NP Utah 593,26 1919 4.490.000

Arch Rock Entrance Yosemite 2. Yosemite NP

Dit park staat bij ons op nummer twee maar het had net zo goed op nummer één kunnen staan. Yosemite National Park ontbreekt in geen enkele reis. Vele meren, prachtige uitzichten en watervallen, Yosemite heeft zoveel te bieden. Bekende bezienswaardigheden zijn Tunnel View, Yosemite Falls, Half Dome, Mariposa Grove, Mist Trail, Glacier Point en de Tioga Road. Deze weg ligt op ruim 3 km boven zeeniveau en is een groot deel van het jaar gesloten vanwege sneeuw en ijs. Wat kost Yosemite National Park? Een bezoek met de auto kost 35$ voor 7 dagen.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers (2019) 
Yosemite NP Californië 3027,19 1890 4.420.000

Grand Canyon ingang bord 1. Grand Canyon NP

Wij zetten de Grand Canyon op nummer één in deze top 10. Omdat over schoonheid niet valt te twisten doen we dit op basis van het aantal bezoekers. In 2019 hebben bijna 6 miljoen mensen een bezoek gebracht aan dit Nationale Park. Naast de bezoekersaantallen is de Grand Canyon natuurlijk prachtig en indrukwekkend. De kloof is bijna iets meer dan 440 km lang, tussen de 16 en de 29 kilometer breed en het diepste punt is 1.829 meter. De Grand Canyon bestaat uit twee delen gescheiden door de rivier de Colorado. De noordelijke rand heet de North Rim en de zuidelijke de South Rim. De zuidelijke kant is de meest bezochte kant en het hele jaar geopend. Aan de zuidkant lopen enkele wegen in oostelijke en westelijke richting. Langs de wegen zijn uitkijkpunten en startpunten van wandelroutes. Je kan de Grand Canyon ook bekijken vanuit de vele helicopters die rondvliegen of je kan ook een ezeltocht reserveren.

Naam Locatie Opp. (km²) Opgericht Bezoekers in mil. (2019) 
Grand Canyon NP Arizona 4926,08 1919 5.970.000

Links & Bronnen

Onze Top 10’s

Naast onze eigen ervaringen vinden we het ook leuk om uren het internet af te struinen op zoek naar leuke weetjes. Deze weetjes proberen we, van diverse bronnen, te verzamelen op deze website zodat jij in één keer klaar bent. Al onze Top 10’s zijn naast een lijst voorzien van achtergrond informatie. Feedback over onze Top 10’s ontvangen wij graag via ons contactformulier.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*