Bezoek de warmste plek op aarde!

Badwater

Lijk het je niet heerlijk een bezoekje aan de warmste plek op aarde? Nou ja, heerlijk is het misschien niet maar wel een heel erg bijzondere plaats om geweest te zijn!

Warmste plek op aarde

Death Valley National Park Amerika Furnace Creek in Death Valley staat al lang bekend als de warmste plek op aarde. Er zijn enkele plaatsen die warmer zouden zijn maar deze zijn nooit officieel bevestigd. In 1913 werd in Furnace Creek 56,7 graden Celsius gemeten en werd later het oude record van 57,7 graden door de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) geschrapt. De meting in Libië zou niet goed uitgevoerd zijn waardoor Furnace Creek aan kop gaat. Er wordt echter ook door deskundigen getwijfeld aan de meting van 56,7 graden in Furnace Creek. Omdat de meting niet geverifieerd en bevestigd is vinden deskundigen de meting van ook 56,7 discutabel. In 2013 werd in Death Valley 54,0 graden Celsius gemeten, gecontroleerd en bevestigd wat door vele deskundige als de hoogst gemeten luchttemperatuur op aarde wordt gezien.

Nieuw record

Op 16 augustus 2020 is er mogelijk een nieuw record gezet. Aangezien het record uit 1913 twijfelachtig is hanteren veel deskundige een meting uit 2013 als record. Toen werd in Furnace Creek 54.0 graden Celsius gemeten. Het nieuwe record, van 16 augustus 2020 15:41 uur, is wederom in Death Valley gemeten. Toen liep het kwik op tot 54,5 graden Celsius.

Badwater

Bij Badwater, iets ten zuiden van Furnace Creek, kan je parkeren en rondlopen op 85,5 meter onder de zeespiegel. Dit is (ongeveer) het laagste punt van Noord-Amerika. Hier rondlopen is niet echt lekker maar je moet het wel gedaan hebben. Door de wind voelt het als een hete föhn of wanneer je iets uit een hete over haalt. Een goeie airco in de auto en genoeg eten en drinken is echt essentieel bij een bezoek aan Badwater. Vergeet je ook zeker niet in te smeren en iets op je hoofd te zetten.

Badwater

Informatiebladen

Badwater Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Badwater in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*