Naar San Francisco? Breng dan een bezoek aan Alcatraz!

Alcatraz met Golden Gate Bridge

Alcatraz vanaf veerboot Ga je op rondreis door West-Amerika? Kom je in San Francisco? Ga je naar San Francisco op stedentrip of voor je werk? Één van de dingen die je dan zeker gezien moet hebben is Alcatraz!

Alcatraz

Alcatraz is een eiland in de San Francisco Bay. Op dit eiland zaten tussen 1934 en 1963 ruim 1500 mensen gevangen waaronder Al Capone. Hiervoor werd het eiland gebruikt als fort. Vanwege de ligging, sterke stroming en koude temperaturen van het water stond het gevangeniseiland erom bekend dat ontsnappen zo goed als onmogelijk was. Volgens officiële berichten zouden er 14 ontsnappingspogingen gedaan zijn waarvan alle verdachten zijn opgepakt, gedood en verdronken. De enige succesvolle ontsnapping zou in 1962 gedaan zijn door Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin. Zij zouden het getij van de baai gebruikt hebben om op een vlot van aan elkaar gelijmde regenjassen te ontsnappen. Hun spullen zijn gevonden op Angel Island maar van de mannen heeft niemand meer iets vernomen.

Alcatraz behoord sinds 1972 tot een van de Nationale Parken en wordt dus ook beheerd door de National Park Service (NPS).

Tickets

Alcatraz veerboten Je kan Alcatraz goed zien liggen maar wanneer je Alcatraz van dichtbij wil bekijken zal je in ieder geval met de veerboot een stukje moeten varen. Alcatraz ligt in de San Francisco Bay op circa 15 minuten varen van Fisherman’s Wharf.

Wanneer je vooraf geen tickets hebt gereserveerd, wat wij wel sterk aanraden, dan moet je ter plaatsen erg goed oppassen. De meeste veerboten varen om het eiland heen want alleen boten van Alcatraz Cruises mogen aanmeren en bezoekers afzetten. Er zijn speciale Early Bird tickets via officiële kanalen te verkrijgen. Ben je vergeten te reserveren dan dien je 2 uur, of langer, te verzamelen bij de officiële kassa’s van Alcatraz Cruises. Hoe eerder je hier in de rij gaat staan, hoe groter je kansen.

Kopen

Het beste is om je Alcatraz kaarten, zeker in het hoogseizoen, vroegtijdig te kopen! Dit kan maximaal 90 dagen van te voren via de officiële website. Via GetYourGuide en Viator kan je verder van te voren reserveren maar alleen vaak in combinatie met andere interessante tours in San Francisco wat zeker de Alcatraz tickets moeite waard is! Deze websites verkopen tickets van diverse touroperators. Het beste kan je er eentje zoeken met veel reviews en beoordelingen.

Ik reserveerde in 2017 onze tickets voor Alcatraz, icm een fietstocht over de Golden Gate Bridge, bij GetYourGuide en na overhandiging van de voucher kreeg ik keurig mijn tickets en folders over het eiland. Het bezoek aan Alcatraz heeft bijzonder veel indruk op ons gemaakt. De Nederlandstalige audiotour, zat bij de prijs in, was echt fantastisch. Vooral de gevangenisgeluiden, met name in de eetzaal, maakte veel indruk!

Als je ruim de tijd neemt om alles te bekijken dan ben je ongeveer 3 tot 4 uur zoet op Alcatraz. Neem dus niet de laatste middagtour want de tijd tot de laatste boot is slechts twee uur. Tegenwoordig is er ook een duurdere avondtour te reserveren. Tijdens deze tour krijg je persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid om de zonsondergang vast te leggen.

Tips

  • Koop je tickets echt ver van te voren!
  • Op Alcatraz kan de temperatuur lager zijn dan in San Francisco. Kleed je dus warmer aan!
  • Doe wandelschoenen aan.
  • Neem niet de laatste middagtour.
  • Neem eten en drinken mee. Er is niks te koop op het eiland. Eten en drinken mag alleen op speciale aangewezen plaatsen.

Informatiebladen

Alcatraz Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Alcatraz in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Foto’s

Tijdens de tour heb ik alle foto’s gemaakt. Bekijk de onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van ons bezoek aan Alcatraz.

FAQ

Wat is Alcatraz?

Alcatraz was een beroemde gevangenis en is op dit moment een National Historic Landmark en beschermd door de NPS.

Waar is Alcatraz?

Het gevangeniseiland Alcatraz ligt in de baai van San Francisco. Bekijk de onderstaande kaart van Google Maps voor de exacte locatie van Alcatraz.

Kan je op Alcatraz?

Jazeker! Elke dag varen er enkele veerboten naar het eiland waar je via een audiotour over het eiland kan lopen en door de gebouwen en het cellencomplex.

Alcatraz reserveren?

Het is zeker aan te raden om Alcatraz tickets vooraf te reserveren! Toegang tot het eiland is, zeker in het hoogseizoen, al ver van te voren uitverkocht. Zorg dat je de tickets reserveert zodra je weet wanneer je in San Francisco bent. Tickets kan je reserveren via de officiële website maar deze zijn vaak snel uitverkocht. Mocht dit het geval zijn kijk dan bij GetYourGuide of Viator.

Wat kost Alcatraz?

Voor een bezoek met de veerboot aan Alcatraz moet je uiteraard entreegeld betalen. Via de officiële website betaal je de onderstaande prijzen, mits je daar de kaarten weet te bemachtigen.

  • Volwassenen: $39,90
  • Senioren: $37,65
  • Kinderen (12-17): $39,90
  • Kinderen (5-11): $24,40

Omdat de tickets via de officiële slechts 90 dagen van te voren beschikbaar zijn kan je hier in het hoogseizoen misgrijpen. Alcatraz is erg populair en daarom zijn de tickets via officiële kanalen vaak snel uitverkocht. De tickets kan je ook kopen via GetYourGuide en Viator maar daar zijn ze wel duurder. Hiervoor breiden ze de tickets vaak wel uit door combinaties met andere tours te maken. Dus bekijk eerst de beschikbaarheid op de officiële website, misschien heb je geluk maar kijk daarna zeker bij deze tourbureaus.

Alcatraz

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*