Colony Hotel: nummer 1 gefotografeerd hotel bijna mislukt!

Rondreizen Noord-Amerika Forum Rondreizen Noord-Amerika Media Rondreizen Noord-Amerika Links
Colony Hotel verlichting uit

Colony HotelWanneer ik op reis ga naar Amerika dan heb ik meestal al vele uren, dagen en maanden zitten surfen naar de bestemming waar we heen gaan. Één van mijn favoriete bezigheden tijdens een rondreis is fotograferen en dan vooral het “kopiëren” van veel gefotografeerde plaatsen. Afgelopen winter gingen wij naar Florida en aan Ocean Drive in Miami Beach wilde ik de belangrijkste, veel gefotografeerde foto maken. Maar het hoogtepunt van deze vakantie, een foto van het Colony Hotel, was bijna mislukt!

Colony Hotel

Aan Ocean Drive in Miami Beach staat één van de meest gefotografeerde hotels van Miami Beach en dat is niet voor niks! In dit deel van Miami Beach staan diverste gebouwen in art deco stijl waaronder Colony Hotel. Iedere avond wordt Ocean Drive pracht verlicht met neonverlichting en zo ook Colony Hotel. Wil je zelf eens overnachten in Colony Hotel? Ben je op zoek naar een hotel in Miami Beach? Vergelijk de prijzen via de links in de onderstaande tabel.

Colony Hotel
Miami Beach

Fotograferen

Tijdens onze vakantie in Florida verbleven we op Islamodara. Hier sliepen we een paar nachten in Hadley House Resort vanwaar we vroeg in de ochtend richting Miami Beach vertrokken. Overdag hebben we fietsen gehuurd en heerlijk gefietst langs de boardwalk en fraaie stranden. Naar mate de dag verstreek namen we een uurtje voor zonsondergang plaats op het grasveld voor Colony Hotel in afwachting van de zonsondergang en het opstarten van de neonverlichting.

Ocean Drive Miami South Beach

Nadat ik mijn camera en statief had ik opgesteld maakte af en toe een reeks met foto’s. Ik gebruikte verschillende belichtingstijden zodat ik deze foto’s later kon samenvoegen en bewerken in Photoshop. We kletste wat en langzaam gingen de lichten aan van de omliggende hotels maar niet dat van Colony Hotel. Het zonlicht was prachtig oranje en roze maar dit was niet de bedoeling. Maanden lang had ik me verheugd op deze compositie. Maar het dreigde tegen de verwachting in ontzettend mis te gaan! Hoewel ik bij natuurverschijnselen en dieren erop reken dat een compositie kan mislukken zag ik het nu niet aan komen.

Colony Hotel verlichting uit

De minuten verstreken en hoewel de bovenstaande kleuren van de lucht prachtig zijn, is deze foto helaas mislukt. Hoop houden en vooral geduldig blijven moesten we. Helaas kon ik de zonsondergang niet over doen en binnen ons reisschema was deze avond de enige in Miami Beach. Maar het werd later en later……..

Colony Hotel verlichting uit

Inmiddels was het donker en was de verlichting nog steeds niet aan. Langzaam begon ik hem te knijpen en sloeg de teleurstelling toe. Had ik hier nu zo lang naar toe geleefd? Dit kon toch niet waar zijn? Is er een storing? Doen ze de verlichting later aan of op sommige dagen helemaal niet? Geen idee maar alle verlichting op Ocean Drive was aan behalve dat van The Colony Hotel.

Colony Hotel nog steeds uit: Actie!

Wachten, wachten en nog eens wachten. De kans dat deze compositie ging mislukken werd steeds groter en dus tijd voor acties. Gelukkig had ik een partner die inmiddels na al dat wachten nodig een toilet moest bezoeken en waar kon je dat beter vragen dat bij het hotel! Vooral niet op het mondje gevallen heeft zij aan de bewaking gevraagd waarom de verlichting niet aan is gegaan en of ze dat alsjeblieft wilde doen voor de foto. Tot de schrik van de bewaking waren ze het vergeten en was het ze helemaal niet opgevallen. Ze bedankte haar vriendelijk voor de tip en deden de verlichting direct aan!

Colony Hotel Miami Beach

Blij als een kind was ik met de lampjes toen ze aan gingen. Eindelijk kon ik de bovenstaande foto maken waarop ik mijzelf zo lang had verheugd. Rond de bomen hingen lampjes die de foto sfeervol en uniek maakt! Vind je de foto ook mooi? Je kan hem hier in hoge resolutie downloaden.

Overnachten Miami Beach

Wil jij overnachten in het Colony Hotel of een ander hotel in Miami Beach? Klik op de icoontjes in de onderstaande tabel en vergelijk de prijzen en controleer beschikbaarheid.

Colony Hotel
Miami Beach

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 27 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*