Forrest Gump Point bij Monument Valley

Forrest Gump Point (Mexican Hat) Monument Valley Arizona USA

Toen wij afgelopen februari een kleine rondreis door Amerika gingen maken wilde wij zeker naar Monument Valley. Meerdere reizen was dit niet gelukt vanwege de afstand en de beschikbare tijd. Dit jaar moest het ervan komen en niet in de minste plaats vanwege Forrest Gump Point.

Forrest Gump Point

Forrest Gump Point, of ook wel Forrest Gump Hill, is de plaats waar de iconische scene uit de gelijknamige film is opgenomen. Zoals alle toeristen, op rondreis door Amerika, wilde wij dit iconische beeld met eigen ogen zien en fotograferen. Ik verheugde mij op het uitzicht over de lange asfalt weg door de uitgestrekte vlakte met aan de horizon enkele fraaie bergen met daarachter de bekende rotsen van Monument Valley.

Forrest Gump Point

Waar is Forrest Gump Point?

Monument Valley zonsopkomst De grootste uitdaging was toch wel om de exacte plaats te vinden. Hoewel ik van een goeie voorbereiding hou hadden we niet heel goed uitgezocht waar het was. We hadden slecht het beeld van Tom Hanks op de asfaltweg voor ogen. Vanuit Kayenta reden we noordelijk richt Monument Valley in afwachting van het stukje weg maar deze kwamen we helaas niet tegen. We reden door tot Goulding’s, vlak voor de ingang van Monument Valley, maar de weg hadden we niet gevonden. Zonder internet werd het toch zoeken naar een spelt in een hooiberg toen we op het kruispunt stonden. Voor de zekerheid reden we circa 10 kilometer door maar we vonden niks en keerde terug. Nadat we ingecheckt waren in het hotel hebben we ingelogd op de WIFI en konden we uitzoeken waar het was. We ontdekte dat het beroemde punt nog zeker 15 kilometer verder rijden was dan we hadden gedaan. Het punt bleek op de Highway 163 richting Mexican Hat, circa 25 kilometer ten noorden van het visitor center van Monument Valley.

De volgende dag zijn we naar “Mile Marker 13” gereden en het uitzicht was daar zoals we ons hadden voorgesteld. Het was werkelijk prachtig. Omdat we er in de winter waren, dus tijdens het laagseizoen, was het erg rustig en konden we makkelijk foto’s zonder andere toeristen maken. De zon stond erg hoog boven de bergen waardoor we besloten om later terug te komen als de zon lager zou staan.

Uitdaging

Het fotograferen van de weg zonder auto’s, campers of vrachtwagens was nog best een uitdaging. We wilde allemaal op de foto zonder andere voertuigen in beeld. Nadat we de auto hadden geparkeerd langs de weg kozen we een mooie plek voor de foto’s. Om de beurt had iemand de wacht om de weg achter ons in de gaten houden zodat de anderen konden poseren en fotograferen. Omdat wij hier in het laagseizoen waren konden we hier rustig onze gang gaan maar ik verwacht dat het in het hoogseizoen een flinke klus is om voor elkaar te krijgen.

Informatiebladen

Forrest Gump Point Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Forrest Gump Point in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Forrest Gump Point Review

Wij vonden het uitzicht werkelijk prachtig! Wat vonden jullie van Forrest Gump Point?

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste berichten? Schrijf je dan hier in voor onze gratis berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*