National Park Service (NPS) introduceert nieuwe mobiele app

National Park Service app

National Park Service app icon Zoals elke moderne organisatie dat doet heeft de National Park Service (NPS) op 1 februari 2021 een eigen app gelanceerd. De app is gemaakt voor iOS en Android en te downloaden in de Google Play Store en Apple Store.

National Park Service App

De gloednieuwe app van de NPS is op 1 februari 2021 app stores verschenen. De app is de officiële app voor ruim 420 nationale parken. Dit zijn niet allemaal natuurparken maar ook historische gebouwen en andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Alcatraz in San Francisco of het Vrijheidsbeeld en Ellis Island in New York.

National Park Service app De app wordt gemaakt door medewerkers van de NPS, de mensen die de parken kennen als hun eigen broekzak. De app vullen met informatie over de honderden parken zal tijd kosten en daarom raden we je zeker aan om de app zo nu en dan eens te bekijken.

Wanneer je de app opent krijg je eerst 4 schermen met informatie te zien waar je doorheen moet bladeren. Wanneer je de app vaak gebruikt kan dit scrollen als vervelend ervaren worden. Eenmaal in de app kan je dit gelukkig uitzetten. Ga rechtsboven, via het “het poppetje”, naar My Settings. Hier kan je onderaan het schuifje omzetten bij “Show OB”. De volgende keer zullen de 4 schermen niet meer getoond worden.

Eenmaal in de app zie je het dichtstbijzijnde nationale park op het scherm mist te app gebruik mag maken van je locatie. Ik heb de app nu een paar keer doorgekeken vanuit Nederland en blijkbaar is Maine Acadian Culture nu het dichtstbijzijnde nationale park.

Beginscherm

Hoewel de app volledig in het Engels is kan je de app gemakkelijk bedienen. Het beginscherm toont je de laatste parken die je in de app hebt bezocht en enkele nieuwsberichten. Waar het natuurlijk echt om draait zijn de echte features van de app. Je kan hier via een grote knop “Find a Park” zoeken naar parken. Je ziet op het beginscherm ook enkele knoppen die eigenlijk geen uitleg nodig hebben.

 • Favorites – Dit zijn de parken die je als “Favoriet” hebt ingesteld.
 • My Lists – Hier kan je (meerdere) lijsten maken van parken. Bijvoorbeeld een lijst voor je komende rondreis of juist de parken die je al bezocht hebt.
 • Visited – Hier kan je een verzameling parken aanleggen die je al bezocht hebt.
 • News – Lees hier het laatste nieuws over alle nationale parken. Je kan ook instellen dat je alleen het nieuws van je favoriet nationale parken wilt ontvangen.
 • Events – Bekijk hier een overzicht van alle komende evenement. Je kan ook hier een selectie maken zodat je alleen de evenementen ziet van je favoriete nationale parken.
 • Webcams – Bekijk hier een overzicht van beschikbare webcams. Selecteer eventueel bovenaan een nationaal park zodat je niet door de hele lijst hoeft te scrollen.

De parken

National Park Service app Lokale medewerkers hebben zoveel mogelijk informatie van de parken verzameld en in de app verwerkt. De app is tevens voorzien van mooie plaatjes uit de betreffende parken en een handig overzicht met knoppen die je naar de belangrijkste informatie brengt. Kleine parken hebben natuurlijk (nog) minder knoppen en informatie dan enkele grotere parken. Een goed voorbeeld van de mogelijkheden kan je zien bij Yosemite National Park:

 • What to see
 • Things to do
 • Where to stay
 • Tours
 • Visitor Centers
 • Amenities
 • Getting Around
 • Park Calendar
 • Park News
 • Passport Stamp Locations
 • Volunteer Opportunities

Onderaan staat een link naar “Basic Information” waar je zaken kan vinden zoals het adres, contactinformatie, toegangsprijzen, openingstijden en informatie over het weer.

Alerts? Ga je een park bezoeken? Bekijk dan zeker, bovenaan de betreffende pagina, of er speciale en belangrijke meldingen zijn zoals wegafsluitingen.

Save for offline use

National Park Service app De app voorziet in ontzettend veel informatie over de nationale parken maar wat heb je eraan als je geen bereik hebt? Zelfs wanneer je een databundel hebt gekocht zal je in de (grote) parken niet of nauwelijks bereik hebben. Hiervoor heeft de NPS een handig functie ingebouwd. Je kunt er namelijk op elke pagina voor kiezen om alle informatie of het park te downloaden voor offline use.

Een belangrijke tip is hierbij wel dat je voor vertrek je informatie up-to-date maakt of op het laatste moment bijwerkt. Waarschijnlijk ben je de informatie voor je rondreis ver van te voren gaan voorbereiden en bestaat de kans dat informatie op je toestel verouderd is. De informatie kan je bijwerken via het beginscherm. Klik hiervoor rechtsboven op My Settings (het “poppetje”) en klik dan op de link Downloaded Parks. Hier vind je een overzicht met alle parken die je offline kan gebruiken omdat de informatie op de je toestel staat. Wil je de parken verwijderen? Klik op het vuilnisbakje. Wil je de informatie van de parken bijwerken? Klik op het cirkeltje van pijltjes.

Map

National Park Service app Wanneer je een park geselecteerd hebt dan zie je in het onderste menu een paar knoppen. Helemaal links de home-knop en daarnaast de map-knop. Als je op deze map-knop drukt ga je naar een kaart van het betreffende park. Hierop zie je enkele getallen die naar het aantal mogelijkheden verwijzen van de bovenstaande menu opties zoals What to see, Things to do en Where to stay. Je kan eenvoudig op de kaart inzoomen waarna je eenvoudig kaan doorklikken naar de bezienswaardigheden.

Favorites

Erg handig is de knop Favorites. Deze brengt je naar je persoonlijke overzicht met Park Favorites. Deze lijst is bij aanvang natuurlijk leeg. Wil je de lijst vullen? Bezoek dan de bezienswaardigheden in een park en klik bovenaan op het ster-icoontje. De app zal deze bezienswaardigheden in je lijst met park favorites te zetten.

Postcard

De laatste knop in het menu heeft een leuke extra functie. Hiermee kan je ansichtkaarten generen. De ansichtkaarten kan je genereren met zelf gemaakte foto’s waarbij je foto’s worden voorzien van een randje, de naam van het betreffende park en het NPS-logo. Je kan de foto inladen vanuit je fotoarchief en eventueel nog naar wens verschuiven. Als de opmaak naar wens is kan je de foto opslaan op je toestel of delen via de bekende (sociale) kanalen.

Downloaden

De National Park Service app is beschikbaar voor Android en iOS. Apple gebruikers kunnen de app gebruiken op iPhone en iPad.

Versie 1.0.0

De verwachting is dat de app regelmatig geüpdatet wordt. Ik zal het bovenstaande stuk aanpassen als er grote updates zijn of nieuwe functies worden toegevoegd. De bovenstaande uitleg en screenshots is gebaseerd op versie 1.0.0 van de app.

Links

Foto’s: ©NPS & ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*