“Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika” van Hans Moonen

Rondreizen Noord-Amerika Forum Rondreizen Noord-Amerika Media Rondreizen Noord-Amerika Links
Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika - Hans Moonen

Eind maart kwam ik iets leuks tegen op Facebook. In een Facebookgroep zag ik een bericht van Hans Moonen, grafisch vormgever bij Aan15, met een interessante vraag. Waren er leden geïnteresseerd in een reisgids? Hans wilde tijdens de Coronacrisis een boekje over het Zuidwesten van Amerika gaan maken. Het boekje zou hapklare etappes moeten gaan beschrijven van hoogtepunten langs en op de standaard route door het Zuidwesten van Amerika. De prijs werd bij aanvang geschat op circa 10 euro. Binnen enkele uren na de oproep waren er tientallen geïnteresseerden en ging Hans aan het werk.

Bekijk ook de andere berichten over reisgidsen en boeken.

“Het Boekje”

Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika - Hans MoonenVorige week was het dan zover! Na een aantal weken wachten en enkele sneakpreviews, was de eerste oplage gereed en konden de boekjes besteld worden. Uitaard was ik er als de kippen bij en maakte destijds snel €16,50 (17,95 bij Bol.com) over naar Hans.

Reisgids

De reisgids wordt op de Facebookpagina’s vaak “Het Boekje” genoemd maar dat doet de reisgids echt veel te kort. De kleurrijke reisgids bestaat uit 57 pagina’s en is van binnen handig ingedeeld. De routes, steden en parken hebben allemaal andere kleuren zodat je precies ziet waar de pagina over gaat. Bij de reisgids zit ook een kaartje waar de eventuele routes zichtbaar gemaakt zijn met dezelfde kleuren.

Het begint direct met een realistische inschatting van de reistijd. Veel reizigers willen teveel zien in een korte tijd en rijden eerder een autorally dan een rondreis. De reisgids is ingedeeld in twee weken ten westen van Las Vegas en twee weken ten oosten van Las Vegas. Elke etappe, stad, route of nationaal park wordt beschreven op één pagina met enkele inspirerende foto’s, hoogtepunten en persoonlijke tips.

Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika
Prijs: €16,50 (direct bij uitgever)
Verschijningsdatum: juni 2020
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 60
EAN: 9789464024067
Bol.com (€17,95) Bestellen

Conclusie

Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika - Hans MoonenDe reisgids van Hans Moonen is heerlijk om te lezen en te gebruiken tijdens het voorbereiden van je rondreis of te gebruiken tijdens de reis zelf. Vanwege het formaat en gewicht past het namelijk prima in je handbagage en op het dashboard van je auto of camper. De reisgids is ook voor de reiziger met ervaring in het Zuidwesten van Amerika een leuke toevoeging. De meest oostelijke beschreven bezienswaardigheden op de kaart zoals Moab, Capitol Reef en Monument Valley worden, als het goed is, vaak niet aangedaan in reisschema’s van drie weken. Hiermee biedt de reisgids je waarschijnlijk ook leuke en nieuwe informatie om terug te gaan.

Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika van Hans Moonen heeft maar één groot nadeel. Op pagina 56 en 57 is ruimte gemaakt om handige websites te promoten. Bij de eerste druk missen nog enkele belangrijke links naar onze website: Rondreizen Noord-Amerika en Facebookgroep. Hopelijk meer kans voor ons in de volgende druk?!

Bestellen

Je kan de reisgids: “Een rondreis door het Zuidwesten van Amerika” voor €17,95 bij Bol.com bestellen. Eventueel kan je de reisgids ook direct bij de uitgever kopen, dan betaal je €17,90 inclusief verzending. Hiervoor ga je naar de website MijnAmerika.info. Na betaling valt de reisgids binnen enkele dagen op je deurmat.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika & ©Hans Moonen

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 29 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*