Reserveren voor Nationale Parken; is de Day-Use reservation een blijvertje?

Rondreizen Noord-Amerika Forum Rondreizen Noord-Amerika Media Rondreizen Noord-Amerika Links
Yosemite vanaf Glacier Point

Afgelopen maanden is Yosemite NP geopend geweest met Coronamaatregelen. Zoals alle Nationale Parken was Yosemite gesloten vanwege het Coronavirus (COVID-19) en met enkele maatregelen weer geopend. Één van de belangrijkste maatregelen is dat je een reservering moet maken voor het park maar is deze maatregel een blijvertje?

Day-Use Reservations per 8 februari 2021

Yosemite NP grijpt terug naar de Day-Use Reservations. Wie het park vanaf 8 februari wil betreden heeft wederom een Day-Use Reservation nodig. De reserveringen kunnen vanaf 1 februari aangevraagd worden.

Tussen 1 juli 2020 en 31 oktober 2020 was het nodig om een reservering te hebben om Yosemite te betreden of om over de Tioga Pass te rijden waarna het niet meer nodig was. Vanaf 8 februari is dit dus weer nodig en dit keer is er geen einddatum voorgesteld. De website schrijft dat een reservering nu nodig is: until local public health conditions improve”.

Day-Use reservation

Waarom reserveren voor een National Park? Om aan de COVID-19 richtlijnen van de CDC te voldoen heeft Yosemite een Day-Use reservation ingesteld wat in het kort wil zeggen dat je een dagkaart moet reserveren die 7 dagen geldig blijft. Het is de bedoeling dat hiermee het aantal auto’s dat het park in gaat wordt gereduceerd en populaire plaatsen niet te druk worden.

America the Beautiful pas

Heb je voor je rondreis een Nationale Parken Pas gekocht bij het eerste park dan is dit geen probleem. Je kan bij je reservering aangeven dat je de pas reeds in je bezit hebt waardoor je $2 betaald voor de reservering.

Wanneer reserveren?

Arch Rock Entrance YosemiteYosemite hanteert een duidelijke periode waarbinnen je kan reserveren voor het park. Elke 1 dag van de maand, om 7:00 uur PT, zal 80% van de capaciteit van de volgende maand beschikbaar zijn. De overige 20% zal op korte termijn (2 dagen voor reservering) beschikbaar komen.

Op 1 juli 2020 om 7:00 uur Pacific Time zal 80% van de capaciteit in augustus beschikbaar komen. Op hetzelfde moment komt ook 20% van de capaciteit van 3 juli 2020 beschikbaar.

Kosten

De reserveringskosten voor de Day-Use reservation is $2 per auto en blijft 7 achtereen volgende dagen geldig. Bij je reservering betaal je dus 2$ als je in het bezig bent van een America the Beautiful pas. Zonder deze pas betaal je $35 entree inclusief $2 Day-Use reservation. Mocht je een reservering hebben voor een Campground, in het bezit zijn van een Half Dome of Wilderness permit, hoef je geen extra reservering te maken.

Goed om te weten

Wanneer je het park in gaat moet de “eigenaar” van de reservering in de auto zitten en zich kunnen legitimeren. De reservering moet dus op naam staan van de bezoeker.

De Day-Use reservation is 7 achtereen volgende dagen geldig van 5:00 uur ‘s morgens tot en met 23:00 uur ‘s avonds.

Mocht je een reservering willen annuleren dan krijg je geen geld terug. Heb je $35 betaald omdat je geen America the Beautiful pas hebt, dan krijg je $33 terug. Geannuleerde reserveringen komen direct beschikbaar.

Vanaf 15 juni 2020 zal de Tioga Pass geopend zijn en ook hiervoor heb je een reservering nodig. Wanneer je alleen de Tioga Road wil gebruiken zonder het park te bezoeken zal je ook een day-use reservation moeten hebben.

Waar ligt Yosemite? Of waar liggen alle Nationale Parken in Amerika? Bekijk onze speciale kaarten met alle Nationale Parken erop.

Blijvertje?

Bisons in YellowstoneOp de website staat duidelijk beschreven dat dit tijdelijke maatregelen betreft tot en met 31 oktober 2020. Nu is natuurlijk de hamvraag: “Is de Day-Use reservation een blijvertje“?

Grote Nationale Parken gaan de laatste jaren gebukt onder massatoerisme. In Yosemite, maar ook in bijvoorbeeld Yellowstone, staan in het hoogseizoen lange files door het park. Deze massatoerisme is niet alleen erg vervelend voor de bezoekers maar natuurlijk ook erg schadelijk voor de parken.

Bij steeds meer attracties worden enkele faciliteiten toegevoegd om bezoekers te reguleren. Recente voorbeeld zijn de verbouwing bij de Horseshoe Bend. Vroeger kon je hier gratis parkeren waarbij je nu eerst entree moet betalen voordat je kan parkeren. In 2019 is een wetsvoorstel aangenomen om voor een ritje over Lombard Street in San Francisco, via reserveringen, tol te mogen heffen.

Misschien is de Day-Use Reservation voor Yosemite tijdelijk maar ik denk dat we niet gek op moeten kijken als deze reserveringen een blijvertje zijn. Mocht deze reservering blijven dan is één ding zeker. Het plannen van je rondreis zal dan zeker een extra gaan uitdaging worden!

Yosemite Falls

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 29 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*