Yosemite day-use reservering zomer 2021 verplicht

Yosemite vanaf Glacier Point

Afgelopen maanden is Yosemite NP geopend geweest met Coronamaatregelen. Zoals alle Nationale Parken was Yosemite gesloten vanwege het Coronavirus (COVID-19) en met enkele maatregelen weer geopend. Één van de belangrijkste maatregelen is dat je moet reserveren voor het park.

Day-Use reservation

Waarom reserveren voor een National Park? Om aan de COVID-19 richtlijnen van de CDC te voldoen heeft Yosemite een Day-Use reservation ingesteld wat in het kort wil zeggen dat je een dagkaart moet reserveren die 7 dagen (zomer 2021: 3 dagen) geldig blijft. Het is de bedoeling dat hiermee het aantal auto’s, dat het park in gaat, wordt gereduceerd en populaire plaatsen niet te druk worden.

America the Beautiful pas

Heb je voor je rondreis een Nationale Parken Pas gekocht, bij het eerste park dat je bezoekt, dan is dit geen probleem. Je kan bij je reservering aangeven dat je deze pas reeds in je bezit hebt waardoor je $2 betaalt voor de reservering.

Wanneer reserveren?

Arch Rock Entrance Yosemite Yosemite hanteert een duidelijke periode waarbinnen je kan reserveren voor het park. Op de onderstaande data, om 8:00 uur PT, zal het grootste deel van de capaciteit voor de volgende maand beschikbaar zijn. Het overige deel van de capaciteit zal op korte termijn (7 dagen voor reservering) beschikbaar komen.

Eerst dag reservering Aankomst datum
21 april 21 mei – 30 juni
28 april 1 juli – 31 juli
5 mei 1 augustus – 31 augustus
12 mei 1 september – 30 september
14 mei t/m 23sept 7 dagen voor aankomst

Kosten

De reserveringskosten voor de Day-Use reservation is $2 per auto en blijft 7 achtereen volgende dagen geldig. Bij je reservering betaal je dus 2$ als je in het bezig bent van een America the Beautiful pas. Zonder deze pas betaal je $35 entree inclusief $2 Day-Use reservation. Mocht je een reservering hebben voor een Campground, in het bezit zijn van een Half Dome of Wilderness permit, hoef je geen extra reservering te maken. Hetzelfde geldt voor iedereen die het park te voet gaat bezoeken of per fiets of paard.

Goed om te weten

Wanneer je het park in gaat moet de “eigenaar” van de reservering in de auto zitten en zich kunnen legitimeren. De reservering moet dus op naam staan van de bezoeker.

De Day-Use reservation is 7 dagen (zomer 2021: 3 dagen!) achtereen volgende dagen geldig van 5:00 uur ‘s morgens tot en met 23:00 uur ‘s avonds.

Mocht je een reservering willen annuleren dan krijg je geen geld terug. Heb je $35 betaald omdat je geen America the Beautiful pas hebt, dan krijg je $33 terug. Geannuleerde reserveringen komen direct beschikbaar.

Wanneer je alleen de Tioga Road wil gebruiken zonder het park te bezoeken zal je ook een day-use reservation moeten hebben.

Waar ligt Yosemite? Of waar liggen alle Nationale Parken in Amerika? Bekijk onze speciale kaarten met alle Nationale Parken erop.

COVID19

Yosemite NP heeft sinds het begin van de Coronapandemie diverse keren gebruik gemaakt van de Day-Use Reservations. De eerste periode was van 1 juli 2020 tot en met 31 oktober 2020. De tweede keer was van 8 februari 2021 tot en met 28 februari. De tweede keer schreef de website dat een reservering nu nodig is: until local public health conditions improve”. Mogelijk hebben ze de Day-Use reservation ingesteld vanwege Firefall. Het jaarlijks terugkerende natuurspektakel waarbij tussen 15 en 22 februari de Horsetall Fall oplicht in het zonlicht. Deze evenement trek normaal duizenden toeschouwers. De derde keer dat Yosemite naar de Day-Use reservations grijpt is dus nu in de zomer 2021 van 21 mei tot en met 30 september 2021.

Blijvertje?

Bisons in Yellowstone Op de website stond eerder beschreven dat het tijdelijke maatregelen waren ondanks dat we de reserveringen nu al een paar keer hebben zien terugkomen. Nu is natuurlijk de hamvraag: “Is de Day-Use reservation een blijvertje“?

Grote Nationale Parken gaan de laatste jaren gebukt onder massatoerisme. In Yosemite, maar ook in bijvoorbeeld Yellowstone, staan in het hoogseizoen lange files door het park. Deze massatoerisme is niet alleen erg vervelend voor de bezoekers maar natuurlijk ook erg schadelijk voor de parken.

Bij steeds meer attracties worden enkele faciliteiten toegevoegd om bezoekers te reguleren. Recente voorbeeld zijn de verbouwing bij de Horseshoe Bend. Vroeger kon je hier gratis parkeren waarbij je nu eerst entree moet betalen voordat je kan parkeren. In 2019 is een wetsvoorstel aangenomen om voor een ritje over Lombard Street in San Francisco, via reserveringen, tol te mogen heffen.

Misschien is de Day-Use Reservation voor Yosemite tijdelijk maar ik denk dat we niet gek op moeten kijken als deze reserveringen een blijvertje zijn. Mocht deze reservering blijven dan is één ding zeker. Het plannen van je rondreis zal dan zeker een extra uitdaging gaan worden!

Yosemite Falls

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*