Ervaar Death Valley en ga wandelen in de Golden Canyon!

Death Valley - Golden Canyon

Als je in Death Valley bent bezoek je natuurlijk de hoogtepunten van dit Nationale Park. Tijdens de zomermaanden heb je hier vooral de airco aan in de auto en bij de hoogtepunten zoals Badwater en enkele uitzichtpunten ga je er snel even uit om vervolgens de heerlijk koelte in de auto weer op te zoeken. Maar kan je ook wandelen in Death Valley?

Death Valley Wandelen

Death Valley - Golden Canyon Waar andere grote parken bekend staan om de vele mooie wandelingen is dit bij Death Valley minder het geval. Vanwege de enorme hitte in het grootste deel van het jaar is het niet erg aangenaam om te wandelen. Maar dit wil zeker niet zeggen dat er niet gewandeld kan worden in Death Valley! Even ten zuiden van Furnace Creek zijn enkele korte wandelingen te vinden die de moeite waard. Tijdens onze rondreis, midden in de zomer, kwamen wij de Golden Canyon Trail tegen die onze aandacht trok.

Golden Canyon Trail

Death Valley - Golden Canyon De Golden Canyon Trail start vanaf een parkeerplaats langs de Badwater Rd, tussen Furnace Creek en Badwater. Dit is de weg tussen Furnace Creek en Badwater. De Golden Canyon Trail gaat door de Golden Canyon waarover je van Zibrinskie Point een prachtig uitzicht hebt. Vroeger was er een weg door de canyon maar hiervan is, op wat resten na, niks meer te zien. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan je de wandeling zo groot maken als je wil. De Golden Canyon Trail gaat circa 1,6 kilometer de canyon in. Hierna kan je kiezen om nog 0,8 kilometer door te lopen naar Red Cathedral, een fraaie rode rotsformatie aan het einde van de canyon of je wandeling vervolgen. Naast deze Golden Canyon Trail zijn hier nog enkele wandelingen zoals Gower Gulch en de Badlands Loop. De echt wandelaar kan hier ook nog richting Zibrinskie Point wandelen of terug.

Wij waren hier in augustus om 10:00 uur ‘s morgen toen de temperaturen al tot ruim 40 graden waren opgelopen. Gewapend met petjes, zonnebrand en veel koud water vertrokken we de Golden Canyon in. De canyon gaf direct een perfecte “Death Valley Experience”! De wandeling was erg indrukwekkend met de goudgele rotsen langs ons en de enorme hitte. Na circa 1 kilometer besloten we al snel dat een wandeling door dit gebied iets zou zijn voor andere keer, een andere periode in het jaar vooral met lagere temperaturen. Helaas hebben we de Red Cathedral nooit gehaald en de Badlands Loop en Gower Gulch al helemaal niet.

Ondanks dat we slechts 2 km gewandeld hebben in de Golden Canyon vond ik het toch een fantastische ervaring. De Canyon heeft prachtige kleuren en is smal waardoor je echt het gevoel krijgt dat je erin loopt. Mochten we ooit terug gaan naar Death Valley in een andere periode dan wil ik zeker de volledige wandeling maken via de Badlands Loop en terug via Gower Gulch.

Death Valley - Golden Canyon

Goed om te weten!

De Golden Canyon Trail is van een gemiddeld niveau. Je moet af en toe over rotsen klimmen of wat bukken, vooral aan het begin. Vanaf de parkeerplaats loopt het pad langzaam omhoog. De Golden Canyon Trail is een populaire route waardoor er soms veel mensen lopen. Het belangrijkste voor deze route zijn de droogte en hoge temperaturen.

  • Draag iets op je hoofd.
  • Smeer je goed in.
  • Nee genoeg water mee (liefst bevroren)

Foto’s

Bekijk de onderstaande foto’s om een indruk te krijgen van de Golden Canyon Trail.

Adres

Badwater Rd,
Furnace Creek
CA 92328, Verenigde Staten

Kaart


Klik hier voor de Golden Canyon Trail in Google Maps.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 30 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*