Bezoek Glacier Point en geniet van het prachtige uitzicht over Yosemite!

Half Dome Yosemite Glacier Point

Wanneer je op een rondreis door de Westkust van Amerika bent dan ga je vast en zeker naar Yosemite National Park. Dit prachtige natuurgebied in het oosten van Californië heeft veel te bieden. Zo kan je uren hiken door de mooiste natuur, bijzondere flora en fauna tegen komen en wereldberoemde bergen en rotsformatie aanschouwen.

Glacier Point

Glacier Point Yosemite volle maan
Volle maan over Yosemite vanaf Glacier Point.

Glacier Point is een hoge klif boven Yosemite Valley van waar je een prachtige uitzicht hebt over Yosemite Valley en de andere dalen en watervallen. Vanaf hier heb je ook een prefect uitzicht op de wereldberoemde Half Dome. Je kan Glacier Point op diverse manieren bereiken. Met de auto, shuttlebus of te voet. Wanneer je met de auto of bus gaat, kijken dan altijd naar de laatste road status. Glacier Point Road wordt afhankelijk van het weer, of andere problemen, gesloten.

Zonsondergang

Jaarlijks komen hier miljoenen mensen om van het uitzicht te genieten en vooral om het beroemde plaatje van de Half Dome tijdens zonsondergang te maken. Zorg wel dat je minstens één uur voor zonsondergang je auto geparkeerd hebt want de parkeerplaats zal snel vol zijn.

Trails

Je kunt de top ook bereiken via de Four Mile Trail die vanuit de valley naar Glacier Point loopt. Deze route is een steile wandeling over circa 8 km lang en zeker niet voor beginners. Je kan ook een kaartje (enkele reis) kopen voor de Glacier Point Tour en de wandeling terug lopen.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*