Google Maps offline zonder internet gebruiken in 5 stappen

Google Maps offline navigeren

Google Maps is al jaren één van de meest gebruikte apps naast Instagram en Whatsapp. Het programma is ideaal om de weg te vinden, te kijken of er files op je route zijn en ook interessante zaken langs de weg kan je eenvoudig opzoeken in deze navigatie app van Google.

Waarom nu dit bericht: “Google Maps offline zonder internet gebruiken“?

In Nederland ben je waarschijnlijk zo gewend geraakt aan een flinke databundel met een goeie verbinding dat je gedachteloos deze app start en gebruikt. Maar wanneer je naar Noord-Amerika gaat, of elke andere reisbestemming eigenlijk, is dit niet zo van zelfsprekend.

  • Als je verstandig bent zet je dataroaming uit buiten de EU, de kosten zijn enorm!
  • Vanwege de grote afstanden heb je regelmatig een slechte verbinding.
  • Heb je ter plaatse een databundel (SIM) gekocht dan is het aantal GB’s beperkt.
  • Navigatie huren bij de huurauto vaak erg prijzig (uitgezonderd aanbiedingen).

Wil je weten hoe je kan navigeren met Google Maps zonder internet? Lees dan verder.

Google Maps zonder internet

Om Google Maps te gebruiken zonder internet kan je eenvoudig de kaarten downloaden. Wanneer je dit gedaan hebt kan je navigeren zonder internet verbinding of reduceer je het dataverbruik in het gebied waar je gaat rijden. Hoe kan je Google Maps offline gebruiken? Volg de onderstaande stappen onder WIFI:

1. Download Google Maps

Mocht je deze app toch nog niet hebben geïnstalleerd dan is dit de eerste stap.

2. Ga naar het menu

De volgende stap is om het menu op te zoeken. Dit doe je door rechtsboven op het blauwe “mannetje” te klikken.

Google Maps offline navigeren

Als je hierop geklikt hebt zie je het menu met de halverwege de regel “Offline kaarten”.

Google Maps offline navigeren

3. Stel het kader af

Je gaat nu je eigen kaart selecteren. Hiervoor kan je een stad nemen, een gebied of een staat. Klik bovenaan op de tekst: “Je eigen kaart selecteren”.

Google Maps offline navigeren

Je krijgt nu de kaart te zien met een kader en rechtsonder de knop “downloaden”.

Google Maps offline navigeren

4. Druk op downloaden

Controleer nogmaals je wifi-verbinding en druk rechtsonder op “downloaden”.

Google Maps offline navigeren

Alles binnen het kader zal worden gedownload. Neem je kader iets ruimer dan nodig voor het geval je van de route afwijkt. Onderaan zie je tevens hoe groot het bestand gaat worden en hoeveel ruimte er op het apparaat beschikbaar is.

Google Maps offline navigeren

Als het downloaden geslaagd is komen de kaarten onder het kopje: “Gedownloade kaarten”. Onder de titel staat de hoeveelheid data die de kaart in beslag neemt en wanneer de kaart verloopt. Standaard wordt dit op één maand gezet maar je kan de kaarten altijd updaten.

5. Herhalen

Mogelijk heb je voor je rondreis meerdere downloads nodig omdat het hele gebied niet in één keer binnen het kader paste. In dat geval herhaal je de stappen 3 en 4 nogmaals.

Hernoemen

Je kan de kaarten een andere naam geven zodat je kan zien welke kaarten je inmiddels verzameld hebt. Klik hiervoor op de puntjes achter de kaart en klik op: “Naam wijzigen”. Eventueel kan je hier ook de kaarten updaten of verwijderd om weer ruimte te maken op je telefoon.

Wandelen

Google Maps is niet alleen ideaal om vanuit de auto of camper te gebruiken maar ook om mee te wandelen. Je kan de app ook gebruiken in steden en in Nationale Parken.

Informatie

Voor zaken als OV- en verkeersinformatie of zoeken op informatie, zoals de dichtstbijzijnde Starbucks, heb je toch een internetverbinding nodig.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*