Tol betalen voor een ritje Lombard Street in San Francisco

Rondreizen Noord-Amerika Forum Rondreizen Noord-Amerika Media Rondreizen Noord-Amerika Links
Lombard Street in San Francisco

Lombard Street in San FranciscoWie naar San Francisco gaat heeft een bezoek aan Lombard Street zeer waarschijnlijk hoog op het lijstje staan. Het bochtige stukje straat, met veel groen, wordt jaarlijks door vele miljoenen bezoekers bezocht. Tot op heden kan je hier gratis doorheen zigzaggen maar mogelijk gaat dit snel veranderen.

Lombard Street

Het stukje straat, van slechts één huizenblok, heeft 8 scherpe haarspeldbochten. De zigzagstraat is aangelegd in 1923 en was gemaakt om het steile stuk weg (27 graden) begaanbaar te maken voor verkeer. Het straatje is eenrichtingsverkeer en kan vanaf oostelijke richting, heuvelafwaarts, bereden worden. Wanneer je bovenaan de straat staat heb je een prachtig uitzicht. Bij helder weer zie je de Bay Bridge, Treasure Island en zelfs Oakland.

Lombard Street ligt op slechts 1,5 km afstand van Pier 39 waardoor je in circa 20 minuten kan wandelen naar Lombard Street. Let er wel op dat het laatste stuk een aardige klim is. De Powell-Hyde kabeltramlijn rijdt langs de bovenkant van Lombard Street en heeft een stop aan het begin van de straat.

Tol en reservering

Vanwege de enorme drukte is er in het verleden al onderzoek gedaan om te kijken of het mogelijk was de straat permanent te sluiten voor verkeer maar dit is niet gelukt. In de zomer is het inmiddels wel verboden om in de buurt van Lombard Street te parkeren.

In april hebben de autoriteiten een wetsvoorstel aangenomen waardoor het is toegestaan om tol te heffen en een reserveringssysteem te starten voor Lombard Street. Op dit moment is het dus nog gratis maar in de toekomst zul je een tijd en datum voor je ritje moeten reserveren en zal je door de weeks 5 dollar per auto moeten betalen en in het weekend en op feestdagen 10 dollar.

Het heffen van tol en andere belastingen op drukke toeristische plaatsen is niet nieuw. Eerder dit jaar zijn de verbouwingen bij de Horseshoe Bend afgerond waardoor je de kloof niet meer gratis kan bezoeken. Ook in Europa worden steeds vaker belastingen geheven op bezienswaardigheden of steden. Sinds 1 mei is het bijvoorbeeld nodig om 3 euro entreegeld te betalen om Venetië te bezoeken.

Informatiebladen

Lombard StreetOp Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over Lombard Street in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Waar ligt Lombard Street?

Klik hier voor de route naar Lombard Street in Google Maps.

Adres

Lombard Street
San Francisco
CA 94133
Verenigde Staten

Lombard Street in San Francisco

FAQ

Is Lombard Street gratis?

Tot op heden kan je Lombard Street in San Francisco gratis bezoeken. Je kan wandelen langs de straat via trappen of met je auto de afdaling met 8 haarspeldbochten nemen.

Mag je over Lombard Street rijden?

Ja, je mag met je auto over Lombard Street rijden. De weg is eenrichtingsverkeer waardoor je alleen van boven naar beneden in oostelijke richting mag rijden. Vanwege de drukte zal het filerijden zijn met een maximale snelheid van 5 mph. Het is verboden om te stoppen wanneer je over de straat rijdt.

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*