Antelope Canyon bezoeken tijdens de winter

Rondreizen Noord-Amerika Forum Rondreizen Noord-Amerika Media Rondreizen Noord-Amerika Links
Antelope Canyon Upper Canyon

Twee jaar geleden heb ik een rondreis van 4 weken door het westen van Amerika gemaakt en besloten om geen bezoek te brengen aan Page en de Antelope Canyon. We hadden gekozen om andere dingen te bekijken waarbij de totale zonsverduistering in 2017 een prachtig toetje zou worden. We besloten destijds om de Antelope Canyon een andere keer te bezoeken.

Toen vorig jaar bleek dat vliegtickets naar Las Vegas erg goed betaalbaar waren besloten we deze spontaan te reserveren voor de voorjaarsvakantie van 2019. “Heerlijk een weekje naar de zon! in de zomer is het extreem heet, dus in de voorjaarsvakantie lekker lente”, althans dat dacht ik. We zijn inmiddels erg vertrouwd in Amerika, dus een paar vliegtickets en een huurauto is voldoende. Vlak voor vertrek boekte we ons eerste hotel via Booking.com.

Winter

Antelope Canyon Upper CanyonDit jaar zouden we zeker via Page (AZ) gaan en de Antilope Canyon bezoeken hoewel ik daar nog niet zeker van was. Het is niet een heel goedkoop uitstapje en inmiddels had ik wel gelezen dat in de winter het licht minder mooi zou kunnen zijn in de Canyon waardoor ik niet de mooie lichtstralen zou kunnen fotograferen. We hebben de gok genomen om bij aankomst tickets te kopen. Dit kan alleen in het laagseizoen en vooral in de winter. De overige maanden moet je de tickets echt minimaal 3 tot 6 maanden van te voren reserveren.

Al heel snel bleek dat het tijdens onze rondreis door West-Amerika niet echt “lente” zou worden. Het zou zelfs winter worden met veel kou en sneeuw. Alle websites die ik bezocht had waren iets te rooskleurig mbt gemiddelde maximum temperaturen. Wij kregen duidelijk met uitschieters te maken, temperaturen ruim onder het vriespunt en veel sneeuw.

Antelope Canyon

De Antelope Canyon ligt ten oosten van Page (AZ) in een Navajoreservaat. Antelope Canyon is een zogenaamde slot canyon en bestaat uit twee canyons die zijn uitgeslepen door water en modder. Een bezoek aan deze canyons is werkelijk prachtig. Omdat de canyons in het Navajoreservaat liggen worden ze ook door indianen beheerd. Je kan Antelope Canyon niet op eigen gelegenheid bezoeken maar alleen via georganiseerde touroperators. Antelope Canyon bestaat uit twee kleinere canyons, genaamd Lower Canyon en Upper Canyon. Je moet voor beide canyons apart betalen.

Antelope Canyon Upper Canyon

Lower Canyon

De Lower Canyon ligt ten noorden van hwy 98 en is circa 400 meter lang. Je moet de canyon betreden via enkele metalen trappen. Tijdens ons bezoek was de Lower Canyon gesloten. Vanwege de enorme sneeuwval was de ingang ingesneeuwd en waren de trappen niet begaanbaar.

Upper Canyon

De Upper Canyon ligt ten zuiden van hwy 98 en was ondanks de sneeuw gelukkig wel open. Bij aankomst vroeger wij direct of er nog tickets beschikbaar waren en gelukkig was dit het geval. De Upper Canyon is circa 200 meter lang en staat bekend om de prachtige rode kleuren en bijzondere lichteffecten.

Antelope Canyon bezoeken

Antelope Canyon Upper CanyonWanneer je een rondreis door Amerika gaat maken dan heb je een grote kans dat je langs Page komt. Een bezoek aan minimaal één van deze twee canyons is echt een must. De prachtige rode rotsen met fraai lichtinval worden jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Met name fotografen bezoeken de canyons om zelf de iconische foto’s te maken van de lichtstralen tussen de rode rotsen.

Wij hebben de normale tour gedaan, dus geen privétour of een speciale tour voor fotografen. Deze laatste wilde ik graag doen maar aangezien in deze tijd van het jaar de lichtstralen niet perfect zouden zijn vond ik het zonde van het geld. De normale tour was druk maar de gidsen zorgde er goed voor dat iedereen foto’s kon maken zonder mensen erop. De normale tour kostte ons $80 per persoon en was het meer dan waard!

Tijdens een normale tour mogen geen (rug)tassen en statieven mee. De iconische foto’s, vanaf statief genomen, kan je alleen maken als je een speciale tour voor fotografen reserveert. Onze gids vertelde ons wel exact hoe je de beste foto’s krijgt met je mobiele telefoon waarbij hij vertelde onze iPhone op “levendig warm” te zetten tijdens het fotograferen.

reserveren

Je kan de canyons eigenlijk alleen bezoeken als je vooraf je tickets reserveert voor een tour. Op de bonnefooi gaan zoals wij dit deden afgelopen winter is zelden of nooit succesvol. Zeker in het hoogseizoen zijn de tours naar de canyons al maanden van te voren uitverkocht. Je kan op internet bij diverse websites dagtours vanuit Page en Las Vegas naar de Antelope Canyon reserveren. Let erop dat je in sommige gevallen nog de locale belastingen moet betalen om het reservaat te betreden. Klik op de onderstaande website en reserveer je bezoek aan Antelope Canyon.

rondreis Amerika reserveren

Waar ligt Antelope Canyon?

De canyons bevinden zich circa 11 kilometer ten oosten van Page in Arizona.


Klik hier voor de route en kaart naar Antelope Canyon Navajo Tours in Google Maps.

Links

Tips

  • Je hoeft maar één keer per dag je permit te kopen voor het Navajo Park. Wil je beiden canyons bezoeken? Laat dan je bonnetje zien.
  • Ga vooraf naar het toilet. Bij de canyons zijn geen voorzieningen
  • Canyons kunnen elk moment gesloten. De canyons zijn gevormd door flash flood die instaan als er verderop veel regen valt. Luister altijd naar de gidsen als de canyons verlaten moeten worden. In 1997 zijn 11 toeristen om het leven gekomen door plotselinge flash floods.
  • De canyons zijn erg stoffig, dus houd rekening met je kledingkeuze. Je loopt voornamelijk door zand, dus zorg voor goede schoenen.
  • Denk aan fooi voor de gidsen.

Foto’s

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 27 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*