President Trump tekent wet voor miljarden investering in Nationale Parken

Yosemite Onderhoud

Tijdens een waterval aan vervelend nieuws uit Amerika de afgelopen maanden nu eindelijk een mooi bericht. Op 4 augustus 2020 heeft President Trump “the Great American Outdoor Act” ondertekend. Deze wet gaat de geschiedenisboeken in als de grootste investering in de Nationale Parken van Amerika.

Onderhoud

Bizons Yellowstone De Nationale Parken in Amerika hebben naar schatting 20 miljard dollar achterstallig onderhoud wat de komende jaren verholpen moet gaan worden. Deze wet levert naar schatting 100.000 banen op.

De komende vijf jaar wordt en 9,5 miljard dollar beschikbaar gemaakt voor onderhoud aan faciliteiten en infrastructuur. Jaarlijks zal ook 900 miljoen dollar beschikbaar worden gesteld voor het beheer van de parken.

Economie

De regering ziet in dat de 61 Nationale Parken een grote rol spelen in de Amerikaanse economie. In 2019 bezochten ruim 327 miljoen toeristen de Nationale Parken wat goed is voor 5.2 miljoen banen en meer 2% van het Bruto Binnenlands Product.

Erg goed nieuws dus dat de regering de prachtige Nationale Parken wil behouden, onderhouden en als erg waardevol bestempeld. Dit houdt natuurlijk wel in dat de komende jaren veel onderhoud gedaan zal gaan worden aan de parken waardoor er regelmatig delen zullen worden afgesloten. Hou hier zeker rekening mee bij het plannen van een rondreis, misschien wil je hem daardoor wel uitstellen. In 2021 is er bijvoorbeeld groot onderhoud aan de Glacier Point Road waardoor de weg het hele seizoen gesloten zal zijn. In 2022 worden ook veel problemen rond Glacier Point Road verwacht.

 

Yosemite Onderhoud

Bron: Whitehouse.gov

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*