Fire Wave in de Valley of Fire ten noorden van Las Vegas

Fire Wave in de Valley of Fire

Valley of Fire Op onze tweede rondreis door Amerika, in 2017, gingen we voor het eerst naar de Valley of Fire. Wanneer je een paar dagen in Las Vegas bent is het leuk om ergens op de dag het entertainment een beetje te ontvluchten. Wij bezochten de Valley of Fire direct na het ontbijt zodat we tegen de avond weer terug zouden zijn voor het bekende vermaak in Las Vegas. Bij aankomst in het park stonden alleen al diverse borden opgesteld dat wandelen erg gevaarlijk zou zijn vanwege de enorme hitte in deze periode. We hadden voldoende water mee maar hebben hier toch naar geluisterd en zijn niet veel van de weg, auto en airco gebleven. Het was enorm heet en de borden logen er niet om. We maakte enkele foto’s waarvan er eentje nog steeds onze huiskamer siert met een afdruk op linnen van 2 bij 1 meter.

Valley of Fire

De Valley of Fire is een State Park op circa 80 km. ten noorden van Las Vegas. De Valley of Fire staat bekend om de bekende rode rotsformaties. Het is vaak droog en warm in de Valley of Fire met gemiddelde temperaturen van boven de 40 graden in de zomer. Geregeld loopt de temperatuur op tot 45-47 graden. In het park vind je prachtige rotsformaties van rood zandsteen, versteend hout en rotsschilderingen van 2000 jaar oud. Omdat de Valley of Fire een State Park is kan je niet naar binnen met een America the Beautiful Pass maar betaal je $10,- entree per auto.

Fire Wave

Fire Wave in de Valley of Fire De Fire Wave in de Valley of Fire is een bekende gestreepte rotsformatie welke je niet moet verwarren met The Wave in Arizona. Je bereikt de Fire Wave via een korte wandeling van circa 2,5 km. De fraaie wandeling gaat over een onverhard pad waarbij je over de gestreepte rotsen moet klimmen. In de zomer is dit een pittige wandeling tijdens de vaak enorme hitte. Mocht je eraan willen beginnen met 45 graden? Er zijn weinig tot geen schaduwplekken te vinden dus insmeren, hoed op en veel water meenemen!

Omdat wij de wandeling in 2017 niet gemaakt hebben zijn we er speciaal voor terug gegaan in 2019, gedurende de winter. Ondanks dat er hoge temperatuurrecords zijn gemeten in februari hadden wij “mazzel” dat er een beetje sneeuw lag. Vanwege de wat koudere temperaturen en wat sneeuw was het erg rustig op de Fire Wave Trail en konden we alles goed zien zonder veel toeristen op de foto’s.

Informatiebladen

Fire Wave Op Rondreizen Noord-Amerika staan diverse informatiebladen in pdf. We hebben ook een informatieblad over de Fire Wave in pdf. Deze kan je downloaden, lezen, meenemen, printen en eventueel ter plaatsen offline bekijken. Je vindt alle informatiebladen op onze special pagina met downloads.

Waar is de Fire Wave?

Je vindt de Fire Wave in de Valley of Fire wat je van twee kanten kan bereiken. Je rijdt bij het Visitors Center tussen de bergen richting de Fire Wave parkeerplaats. Na circa 7,5 km tref je aan je linkerhand een kleine parkeerplaats. De Fire Wave Trailhead, de start van de wandeling naar de Fire Wave, bevindt zich aan de overkant van de weg.

Links

FAQ

Waar is de Fire Wave?

In de Valley of Fire op circa 1 uur rijden ten noorden van Las Vegas (NV). De Fire Wave Trailhead start op circa 7,5 km. vanaf het het Visitor Center.

Wat is de Fire Wave?

Een fraaie rood gestreepte rotsformatie in de Valley of Fire.

Wat kost de Fire Wave?

De Valley of Fire kost 10$ per auto.

Valley of Fire

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*