Je eigen rondreis plannen in 8 stappen

Rondreis plannen stappenplan

Laatste update:

Horseshoe Bend in de zomerZou het niet gaaf zijn om de reis van je leven helemaal zelf samen te stellen? Je eigen rondreis plannen kan enkele grote voordelen hebben. Als je het goed doet ben je vaak goedkoper uit dan een complete pakketreis. Je bent flexibel en voor elk onderdeel van je reis weet je precies wat je uitgeeft. Zo kan je inspelen om losse aanbieding. Maar vergis je niet, het kost je veel tijd waar je zin in moet hebben.

Stappenplan

Ben je van plan om zelf je rondreis te gaan plannen hebben we dit eenvoudige stappenplan gemaakt. Als je hiermee aan de gang gaat moet het je lukken. Is dit stappenplan te kort voor je en heb je meer tekst nodig dan kan je hier een uitgebreider stappenplan vinden.

1. Bepaal je bestemming

Doordat je op deze website gekomen bent wil je naar Amerika of Canada maar je zou dit stappenplan overal voor kunnen gebruiken. De beiden landen zijn trouwens erg groot dus de klus is hiermee nog niet klaar. Wil je naar het Zuidwesten van Amerika, de Westkust van Canada of een rondreis door Florida er is nog zat te kiezen.

Wat wil je zien?

Vraag je vooral af wat je wil zien. Zijn er bepaalde gebieden, regio’s, bezienswaardigheden of dieren die je wil zien? Misschien wil je naar bepaalde uitgaansgelegenheden, ben je sportief of wil je bepaalde attracties doen.

2. Bepaal je reisperiode

Hierna bepaal je de reisperiode. Mogelijk kan dit ook de bestemming beïnvloeden vanwege het weer en het klimaat. Je keuze voor een bepaalde periode zal afhankelijk zijn van diverse omstandigheden waar je rekening mee zal moeten houden.

Omstandigheden

 • Schoolvakantie
 • Bouwvak
 • Evenementen
 • Klimaat & seizoen
 • Ticketprijzen
 • Autoverhuur (kosten)
 • Camperhuur (kosten)

Hoe lang

Ook de lengte van je rondreis is belangrijk om rekening mee te houden. Als je rijschema leidend is zal je langer moeten blijven of je zal plaatsen moeten schrappen als er te weinig tijd is.

3. Vliegtickets boeken

Nu je de bestemming en reisperiode heb vastgesteld kan je de vliegtickets gaan reserveren. Vliegtickets kan je vanaf 12 maanden voor vertrek reserveren. Het advies is om de eerste 3 maanden nadat de vliegtickets beschikbaar zijn gekomen de prijzen te volgen. Afhankelijk van je mogelijkheden om je reisperiode te bepalen kan je stap 2 & 3 tegelijk doen.

Je kan de prijzen volgen via diverse vergelijkingssites met vliegtickets. Eventueel kan je ook direct reserveren bij de luchtvaartmaatschappij van jouw wens.

4. Auto of Camper?

Misschien wist je het antwoord al voordat je begon maar anders zul je nu moeten gaan besluiten of je een rondreis met een auto of camper wil maken. Voor veel mensen is het een lang gekoeterde droom om in de wildernis te staan met een camper. Andere mensen rijden liever met een normale auto rond. In beide gevallen moet je het voertuig gaan reserveren.

Huurauto

Fullsize SUV AmerikaWanneer je een auto wilt gaan huren kan je beginnen met één van de vergelijkingssites om het aanbod te onderzoeken en een richtprijs te vinden. Mocht je een fraaie auto gevonden bij bijvoorbeeld Alamo, kijk dan voor de zekerheid nog even op de eigen website van de aanbieder. De prijs kan hier lager zijn, er kan meer keuze zijn of je krijgt er iets gratis bij.

Let erop bij het reserveren dat je een auto selecteert met “gratis annulering”. Hiermee houdt je altijd de mogelijkheid om te annuleren wanneer nodig.

Camper

Wil je op rondreis met een camper? Bezoek dan één van de gespecialiseerde organisatie die precies kunnen helpen met de camper die jij nodig hebt.

5. Verdiep je in de bestemming

Als je vliegtickets en auto of camper is gereserveerd moet je jezelf nauwkeurig gaan verdiepen in de bestemming. Je wilt je accomodaties of campground goed vastleggen zodat ze aansluiten bij je route. Je moet vooraf de volgende zaken lezen, bekijken en onderzoeken.

Een goed uitgangspunt is het bekijken van de voorbeeldroutes. Deze kan je gewoon kopiëren en eventueel aanpassen naar je eigen wensen. De routes geven ook een indruk over reisafstanden.

6. Accommodatie & Campings

Luxor hotel Las VegasHeb je inmiddels een route gemaakt of zijn er bezienswaardigheden die je zeker wil zien? Dan kan je de accomodaties gaan vastleggen. De hotels en campground in en rond de Nationale Parken moet je al ver van te voren vastleggen. Deze kan je circa één jaar van te voren reserveren en dit is ook echt aan te raden. Ook moet je sommige attracties al ver van te voren reserveren. Bekijk bijvoorbeeld of je tickets voor Alcatraz kan reserveren op dezelfde dagen als je volgens jouw planning in San Francisco bent. Misschien kan je met de planning ook rekening houden zodat je grote steden in het weekend kan mijden? Hotelprijzen zijn in Las Vegas bijvoorbeeld hoger in het weekend.

Wanneer je een rondreis gaat maken buiten het hoogseizoen en je niet persé in of bij highlights wil overnachten kan je natuurlijk ook op de bonnefooi reizen. Als je voor je visum maar 1 adres hebt, meestal je eerste hotel. De rest reserveer je onderweg of vlak voor het inchecken.

Het is aan te raden om hotels te zoeken met “gratis annulering” dit geeft je de ruimte om je planning aan te passen of in het ergste geval moet je de reis annuleren.

7. Puntjes op de i

Top! Je hebt de belangrijkste onderdelen van je planning en het stappenplan afgerond. Er zijn naast vliegtickets, een huurauto en hotels nog wat zaken die aandacht verdienen.

 • ESTA of ETA visum
 • Reisverzekering
 • Tours en uitjes
 • Internationaal rijbewijs
 • Verkeersregels

8. Genieten!

Vergeet niet te genieten! Voorpret is echt heerlijk. Uren lang dromen achter je PC of iPad van al het moois wat je wil zien of de attracties die je kan doen. Gebruik deze stap bij alle bovenstaande stappen! Mocht je alsnog te ingewikkeld vinden bekijk dan het uitgebreidere stappenplan of je kan altijd besluiten om alsnog een complete pakketreis te reserveren.

Zion NP

Hulp nodig?

Heb je vragen of wil je hulp bij het samenstellen van je rondreis? Je kan eenvoudig contact opnemen via Whatsapp op +31627884748 of via het contactformulier.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*