Oud en Nieuw in New York 2021 en 2022 (voorbereidingen)

New York - Manhattan

Een stedentrip naar New York staat hoog op mijn verlanglijst en oud en nieuw in New York vieren helemaal! Ondanks dat reizen naar de Verenigde Staten de afgelopen maanden niet mogelijk was is het maken van leuke plannen nooit gestopt. De afgelopen maanden zijn twee reizen geannuleerd en heb ik keurig mijn geld terug gekregen van KLM en Booking.com waardoor we bedacht hebben om deze euro’s te gebruiken voor onze nieuwe wens, Oud & Nieuw vieren in New York.

Zelf samenstellen

De meeste reizen die wij naar Amerika maken stellen wij zelf samen en zo ook deze reis. We hebben in dit geval niet de voordelen van een pakketreis maar we zijn wel erg flexibel wat betreft de reisdata, hotelprijzen en andere kosten zijn goed inzichtelijk. Een rondreis of stedentrip naar Amerika is goed zelf samen te stellen en meestal doe ik dit aan de hand van dit stappenplan. Wat kost Oud en Nieuw in New York? Op het forum hem ik een specificatie van alle kosten gemaakt en onze afweging in de keuzes die we hebben gemaakt.

Wanneer je het stappenplan bekeken hebt dan zul je begrijpen dat de stappen één en twee snel uitgezocht waren. De bestemming is natuurlijke vastgesteld en ook dat we daar in ieder geval op 31 december en 1 januari moeten zijn. De reisduur, met name de vliegtickets, was een uitdaging aangezien Oud en Nieuw in New York vieren niet heel goedkoop is.

Vliegtickets

Na het bepalen van de bestemming ben ik gaan zoeken naar vliegtickets. Voor een korte reis wil ik zelf graag een directe vlucht naar mijn bestemming. Vanwege vliegangst ben ik ook erg kritisch op de luchtvaartmaatschappij. Het liefst vlieg ik met KLM vanaf Amsterdam maar de prijzen moeten dan wel redelijk zijn. In de eerste instantie wilde wij op woensdag 29 december naar New York vliegen en zondag terug. Helaas waren deze tickets circa 200 euro per persoon duurder waardoor we besloten hebben een dagje langer te blijven. Dit scheelt ons 600 euro hoewel wel natuurlijk wel één nacht langer  hotelkosten betalen.

Na enkele weken wachten en prijzen vergelijk heb ik KLM vliegtickets naar New York weten te reserveren voor €560,75 per persoon. Dit tarief is voor lighttickets dus zonder stoelkeuze en ruimbagage. Omdat we natuurlijk graag samen zitten tijdens de reis heb ik achteraf voor €25,50 per persoon en enkele reis extra betaald om een specifieke stoel te reserveren. Totale kosten van onze vliegreis voor drie personen naar New York komt hiermee op een totaalbedrag van €1835,25.

Ter vergelijking heb ik in deze periode ook gekeken naar vluchten met één overstap. De goedkoopste tarieven, met een redelijk reisduur, lagen op circa €420 per persoon.

Hotel

Na het reserveren van de vlucht naar New York heb ik ook alvast een het Moxy NYC Times Square gereserveerd via Booking.com. We hebben dit centraal gelegen hotel alvast gekozen vooral vanwege de ligging. Aangezien we nog niet exact wisten waar we oud en nieuw wilde vieren leek de centraal gelegen ligging ideaal. De tarieven voor een hotelovernachting gaan echt alle kanten op. In de periode dat wij de reservering maakte waren er geen hotels in Manhattan voor minder dan €100 – €125 per nacht. De goedkoopste hotels rekende ongeveer €150 per nacht inclusief een ontbijt. Dit waren voornamelijk 3-sterren hotels met een lage score. Onze keuze viel op 4-sterren hotel Moxy NYC Times Square voor €249,80 per nacht inclusief ontbijt. Totale kosten van onze hotelovernachtingen voor drie personen in Manhattan komt hiermee op een totaalbedrag van €1249.

Reisgids

Capitool Reisgids New York Aangezien we geen rondreis gaan maken hebben we geen huurauto nodig. Vanaf de luchthaven zullen we het metro nemen naar Manhattan. Hiermee zijn de stappen één tot en met zes van het stappenplan gerealiseerd en kunnen we ons verder gaan verdiepen in de bestemming. Natuurlijk kan je tegenwoordig ontzettend veel vinden op internet. Travelblogs zoals deze bieden ontzetten veel bruikbare informatie. Diverse Facebook groepen en forums zijn erg leuk en kunnen ook veel helpen. Wat ik persoonlijk nog steeds erg leuk vind is een reisgids. Voor elke bestemming of rondreis koop of krijg ik altijd een fraaie reisgids. Ook voor New York heb ik inmiddels een mooie reisgids van Capitool in huis. Leuk om op de bank te lezen of onderweg in het vliegtuig!

Attracties

New York is natuurlijk smullen als je van bezienswaardigheden houdt. New York bulkt werkelijk van wereldberoemde attracties. De meest bekende attracties zijn natuurlijk het Vrijheidsbeeld, Emipre State Building, Top of the Rock, Edge, Vessel, One World Observatory, Times Square, Central Park, Fifth Avenue, Broad Way, 9/11 Memorial & Museum, Ground Zero en China Town. Naast deze beroemde attracties zijn er nog tientallen minder bekende dingen die je kan doen in New York zoals fietsen over de Brooklyn Bridge.

Vrijheidsbeeld Kroon

Één van de attracties die op de todo-lijst staan is een bezoek aan de kroon van het Vrijheidsbeeld. De meeste tours gaan naar het eiland en de voet maar ik wil dolgraag een bezoek aan de kroon brengen. De zogenaamde Crown-tickets worden alleen verkocht door erkende organisatie en zijn te vinden via we website van de NPS.gov. Volgens internetbronnen zijn deze tickets drie maanden van te voren beschikbaar dus even geduld en dan vanaf begin september dagelijks kijken of de tickets beschikbaar komen.

Sightseeing Pass New York

The Sightseeing Pass Erg leuk om aan te schaffen lijkt mij de Sightseeing Pass New York. Deze kortingspas geeft korting als je veel attracts wilt bezoeken. Er zijn twee versies van deze pas. Er is een pas welke je een x aantal dagen onbeperkt toegang geeft tot de vele attracties van New York. Bij de andere pas koop je een x aantal attracties voor een x aantal dagen. Ik voordat de reis gaat beginnen moet ik me nog even goed in de passen verdiepen voordat ik een keuze maak.

Update 5 oktober 2021: Inmiddels heb ik 3 passen gekocht voor elk 4 dagen. Bij de reservering heb ik gekozen voor een verzekering zodat ik altijd kostenloos kan annuleren. Deze verzekering kost 4% van het totaalbedrag. De 3 passen inclusief de verzekering komt op een totaalbedrag van €602,84.

Oudejaarsavond

Waar moet je zijn op oudejaarsavond in New York? Waar zijn de feesten? Inmiddels ben ik al weken aan het lezen en heb ik een top 3 gemaakt van dingen die ik wil doen tijdens oud en nieuw. Op veel plaatsen in New York worden speciale feesten georganiseerd zoals in restaurants en rooftops, maar ik zoek voor deze bijzondere avond ook een mooie locatie. Op dit moment staat nog niet vast wat het wordt maar mijn top 3 feesten op oudejaarsavond in New York zijn:

1. Boottocht

Een boottocht over de Hudson en door de Bay bij Manhattan staat met stip op 1! Er zijn op oudejaarsavond veel boottochten waarbij je de hele avond kan feesten, eten en drinken. Rond 12 liggen de meeste boten zo gepositioneerd dat jeune goed uitzicht hebt op het vuurwerk boven Manhattan en het Vrijheidsbeeld.

2. Central Park

Mochten we geen geschikte boottocht kunnen vinden dan staat een bezoek aan Central Park hoop op de lijst van alternatieven. In Central park worden diverse feesten georganiseerd waar diverse artiesten optreden.

3. Times Square

Oud en nieuw vieren op Times Square staat op drie. Hier vindt ieder jaar de beroemde Ball Drop plaats waarbij een grote tijdbal zakt om het nieuwe jaar in te luiden. Ieder jaar verzamelen miljoenen mensen zich op Times Square op dit speciale moment te bekijken. De kans dat we hier zullen zijn is echter erg klein. Op internet heb ik veel negatieve reacties gelezen over lange wachttijden in de kou. Er zouden zelfs geen sanitaire mogelijkheden zijn, wachten vanaf 18:00 uur is geen uitzondering en geregeld bij temperaturen ver onder het vriespunt. Maar ondanks alles is dit evenement uniek, dus wie weet!

Een boottocht tijdens oud en nieuw staat hoog oude bucketlist

Tips

Sinds ik weet dat wij rond oud en nieuw in New York zullen zijn ben ik op zoek naar de beste tips. Wat te doen in New York rond de feestdagen? Ik ben op zoek naar attracties en bezienswaardigheden die alleen in deze periode te zien zijn. Inmiddels heb ik wat bijzondere dingen verzameld maar ik ben altijd op zoek naar meer.

Dyker Heights Christmas Lights

Een van de tours die zeker op de planning staat is een bustour naar de wijken Dyker Heights en Bay Ridge. Hier staan de enorme huizen die verlicht zijn voor het feestseizoen. De grote huizen worden ieder jaar versiert met duizenden lichtjes.

Rockefeller Center

Wat ook zeker op de planning staat is een bezoek aan Rockefeller Center. Dit is namelijk de plaats waar de enige echte kerstboom van New York zal staan. De boom moet minimaal 20 meter hoog zijn en 7,5 meter breed. Voor het versieren van deze boom wordt jaarlijks ruim 8 kilometer snoer gebruikt. Eenmaal op Rockefeller Center moeten we natuurlijk ook even schaatsen op de beroemde ijsbaan mits de rijen niet te lang zijn.

Kerstmarkten

In New York zijn ook enkele kerstmarkten te vinden. De leukste zouden te vinden zijn in Bryant Park en op Union Square. Ik ben dol op de sfeer van kerstmarkten en kerstshoppen dus deze staan ook zeker op de planning.

Macy’s Santaland

Het warenhuis Macy’s heeft een etage omgebouwd tot kerstdorp. Alles is mooi versierd in Macy’s Santaland en je kan zelfs met de kerstman op de foto.

Meer tips gezocht

Inmiddels heb ik een speciale post geplaatst over Oud & Nieuw in New York op het forum. Heb je meer tips die je tussen kerst en nieuwjaar in New York kan bezoeken? Plaats daar dan graag een reactie.

Links

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*