Mooiere kamer in Las Vegas? Doe de 20 dollar trick!

20$ Trick Las Vegas

Enkele jaren geleden vertelde een collega van mij over de 20 Dollar Trick in Las Vegas. Zij hadden hier goeie ervaringen mee en adviseerde mij dit ook zeker te proberen. Wat is de 20 Dollar Trick? Je reserveert een normale kamer en door de “trick” krijg je een veel betere kamer voor slechts 20$. Inmiddels doe ik deze Twenty Dollar Trick ook en met succes!

Hoe werkt de 20 Dollar Trick in Las Vegas?

Las Vegas bord De kortste samenvatting van het verhaal is erg eenvoudig. Voor slechts 20$ probeer je de medewerker aan de incheckbalie om te kopen om je een betere kamer te geven dan je hebt gereserveerd. Maar hoe werkt het? Je boekt online of via een reisbureau een eenvoudige kamer in een hotel aan de Strip in Las Vegas. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de links hieronder en vergelijk eenvoudig de prijzen bij Booking.com, Hotels.com, Expedia en Agoda.

Las Vegas Hotels

Heb je de normale kamer tegen de beste prijs gereserveerd? Dan is het eerste onderdeel van de 20 Dollar Trick klaar. Wanneer je bent aangekomen in je hotel dan loop je naar de incheckbalie zoals je dit normaal gesproken doet en je vraagt naar je reservering. Wanneer de medewerker in de computer kijkt vraag je of er “Complimentary upgrades” zijn. Dit is een “gratis upgrade” of een “upgrade van het huis“. Het is belangrijk dat je tijdens deze vraag je 20$ biljet laat zien. Je kan dit biljet bescheiden in je hand houden of een klein stukje uit je paspoort laten steken. Mocht dit niet netjes vinden kan je ook gewoon bij het inchecken zeggen dat je graag tipt voor een fooi. Nog suggestiever is een toneelstukje op voeren met reispartners waarin je duidelijk maakt dat je het liefst de medewerkers een fooi geeft voor een kamer dan dat het allemaal naar het hotel gaat. Maar dit moet dan wel duidelijk over gekomen zijn.

Het gaat er eigenlijk om dat je duidelijk laat weten dat je 20$ bij de hand hebt voor een gratis upgrade zonder dat het hele hotel dit te zien en te horen krijgt. Dit laatste is ook erg belangrijk omdat het in sommige hotels het personeel verboden is dit te doen.

Wat levert het op?

De Strip Las Vegas Het hangt er een beetje van af wat de 20 Dollar Trick je gaat opleveren. In sommige gevallen krijg je een betere kamer met meer luxe. Het kan ook zijn dat je een vergelijkbare kamer krijgt maar op een betere plaats in het hotel. Je kan hierbij denken aan een kamer dichter bij de lift, minder geluid, of in de meeste gevallen een fraai uitzicht op de Strip. Wanneer je de trick probeert in Hotel Paris of Planet Hollywood maak je kans op een mooi uitzicht op de Bellagio fonteinen. In bepaalde hotels, zoals Caesars Palace, kan je in een betere toren of vleugel terecht komen met gerestoreerde kamers. In 2019 hadden wij een goedkope kamer gereserveerd in Treasure Island en kregen na de upgrade een kamer op de 24ste etage met een fantastisch uitzicht op de Strip, zie foto.

Waar moet je op letten?

Het is goed om je van te voren te verdiepen in het hotel. Welke kamers hebben ze? Wat is een normale kamer en wat kost deze? Wat is de naam en prijs van een kamer in één segment hoger? Je wilt weten wat de “gratis upgrade” je gaat opleveren.

Hoe kan dit?

Luxor hotel Las Vegas In Las Vegas staan ontzettend veel hotels en de meeste hotels zijn slechts voor de helft bezet. Alleen tijdens conventies en andere evenementen zullen de hotels vol zitten en maakt je minder kans dat de 20 Dollar Trick slaagt. Er is dus een enorm aanbod van kamers en vaak een relatief lage vraag. Een andere reden is dat de hotels eigenlijk hun geld verdienen met de casino’s. Klanten geven vaak al veel geld uit en is de hotelovernachting niet de core-business. De upgrade geeft je alleen maar een beter gevoel over het hotel, meer posts op socialmedia en het kost ze zelf niks.

Wat kan er misgaan?

Eigenlijk helemaal niks. In Amerika en Las Vegas in het bijzonder is het fooi een onderdeel van de business. Je geeft het niet achteraf om je waardering te laten zien zoals in een restaurant, wat in Amerika eigenlijk ook verwacht wordt. Het is een deel van het inkomen wat hierdoor belastingvrij is. De meeste medewerkers werken tegen het minimumloon en is fooi een broodnodig onderdeel van het totale salaris. Een poging zal ook niet nadelig werken, je is niet illegaal, je normale reservering blijft gewoon staan en je wordt zeker niet raar aangekeken want je bent zeker niet de enige!

Maar…….

Het werkt natuurlijk niet altijd! Soms is het de medewerkers verboden waardoor de uitvoering lastiger is. Een andere reden is dat er gewoon geen upgrades beschikbaar.

Hotel Las Vegas

Je kan erg eenvoudig een hotel reserveren en vooral in Las Vegas. Er zijn vaak veel mogelijkheden waardoor er wat te kiezen valt. Bekijk de onderstaande vier organisaties om aanbod en prijzen te vergelijken.

Las Vegas Hotels

Treasure Island Las Vegas

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 33 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*