Iconische foto’s maken in Miami

Ocean Drive Miami South Beach

Forrest Gump Point (Mexican Hat) Monument Valley Arizona USA Wanneer ik tegenwoordig op reis ga, met name naar Noord-Amerika, dan wil ik altijd veel zien en fotograferen. Dit mogen best kiekjes zijn met mijn iPhone 11 maar het liefst met de digitale spiegelreflex en wat photoshop nabewerkingen. Deze iconische foto’s zie je vaak terug op websites en in magazines en zijn dus niet persé uniek. Dit laatste is ook niet de bedoeling, ik vind het gewoon leuk om deze zelf zo goed mogelijk te “kopiëren”.

Deze hobby is in het verleden begonnen bij de Golden Gate Bridge maar deze lag destijds veel te veel in de wolken waardoor de foto’s niet gelukt zijn. Het was de bedoeling om tijdens zonsondergang aan de overkant, vanaf de heuvel, het bekende shot te maken. Een nieuwe kans kreeg ik in Yosemite waar ik graag bij zonsondergang de Half Dome wilde fotograferen vanaf Glacier Point. Later is dit ook goed gelukt bij een zonsondergang in de Grand Canyon, Forrest Gump Point bij Monument Valley en in de Valley of Fire.

Ocean Drive

South Beach Afgelopen week waren wij voor wat extra vitamine D naar de zon in Florida en wilde ik naast de gebruikelijk foto’s minimaal twee a drie “iconische” plaatjes maken. Ik wilde een beroemde gekleurde lifeguard tower op het strand van Miami fotograferen. Vanaf South Pointe Pier wilde ik een shot van South Beach met hoogbouw aan het strand. Maar de Art Deco gebouwen met neon verlichting aan Ocean Drive in Miami Beach had de hoogste prioriteit. Hier wilde ik graag een foto maken van de palmbomen en straat voor het blauwe Hotel Colony.

Zeker een uur voor zonsondergang, het golden hour, gingen we al lekker in het park zitten na een vermoeide dag vol met wandelen en fietsen door Miami. Tot mijn grote schrik duurde het lang voor de lichten van Hotel Colony aan gingen en we moesten er zelfs even om vragen. Gelukkig schrokken ze bij Hotel Colony zelf ook dat de verlichting nog uit was en deden ze de lichten alsnog snel aan.

Ondanks alle spanning vanwege de lichten was deze fotosessie een succes! De verlichting rond de palmbomen zie je op weinig foto’s terug en maakt deze foto’s uniek! Het resultaat vind je bovenaan dit artikel of hieronder bij “the making of”.

Beeldbank

De meeste foto’s zijn in hoge resolutie terug te vinden in de beeldbank op deze website. Foto’s maken is mijn hobby en alle foto’s mogen gewoon gebruikt worden. Bekijk wel even de (kleine) voorwaarden voor je de foto’s van deze website gaat kopiëren en gebruiken.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

 

Over Guido Damsteeg 30 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*