Iets om naar uit te kijken! Zonsverduistering 2024

Zonsverduistering 2017 Rexburg

Laatste update:

Zonsverduistering 2017Geen idee waar het vandaan komt maar ik ben er gek op! Een totale zonsverduistering bekijken is zo indrukwekkend dat je het nooit meer vergeet. Misschien wel omdat je er jaren naar toe leeft en alles op zijn plaats moet vallen. Je agenda, de reis, het weer en verkeer is allemaal van essentieel belang voor een geslaagde eclipsreis. Misschien komt het door alle mensen en dieren. Iedereen is zo enthousiast en kijkt er enorm naar uit. Tijdens een eclips staan miljoenen mensen, opgewonden op een strook van enkele tientallen kilometers, ademloos te kijken of zelfs te juichen. Iedereens is die dag maar met één ding bezig, die paar minuten dat de zon wordt verduisterd door de maan.

Zonsverduisteringen

Frankrijk 1999

Mijn eerste totale zonsverduistering was in 1999. Toen ging ik met mijn zwager en een collega richting Frankrijk om voor de eerste keer dit verschijnsel te bekijken. De eerste was gelijk spannend want het weer was ronduit slecht. Er was veel bewolking boven Noord-Frankrijk maar alsof het zo moest zijn, exact tijdens de totaliteit brak de bewolking bij ons open en konden we die enkele minuten prachtig zien. In mijn enthousiasme zijn alle foto’s mislukt maar dat kon de pret zeker niet drukken.

Amerika 2017

Zonsverduistering 2017Ergens in 2014 kwam het plan om samen met mijn gezin een zonsverduistering in Amerika te bekijken. Dit stond wat mij betreft erg hoog op de bucketlist dus we gingen ervoor. De verduistering was op 21 augustus, midden in de zomervakantie, dus schoolvakantie en dus kansen zat op goed weer. Na een lange voorbereiding hebben we een rondreis gemaakt van 4 weken door West-Amerika met als toetje een geslaagde zonsverduistering. Het plan was om deze vanuit Yellowstone te bekijken maar dit veranderde op het laatste moment. Zonsverduistering 2017Mensen hadden mij erop gewezen dat de kans op geslaagde zonsverduistering groter was als je niet in een bosrijke omgeving ging kijken. Dit omdat de kans groot is dat vocht optrekt uit de bossen en als nevel voor de zon kon gaan hangen. We besloten de zonsverduistering in Rexburg (ID) te gaan bekijken.

Op de dag van de verduistering was het een gekkenhuis! We hadden sliepen de nacht voor de verduistering in West Yellowstone wat niet ideaal was. De rit naar het totaliteitspad was ruim 130 km waardoor er veel mis kon gaan. Ondanks dat de totaliteit pas rond 11:30 uur ging de wekker rond een uur vijf in de ochtend. We waren duidelijk niet de enige! We stapte om circa 5:30 uur in de auto en reden we in een grote optocht richting het zuiden. Ik kneep hem wel maar we waren op tijd om een goede plek te zoeken en de camera’s op te stellen. Alle dorpjes en stadjes proberen wat te verdienen aan dit evenement waardoor voor bijna alle parkeerplaatsen $20-$30 per dag gevraagd werd.  Na een kleine rondje gereden te hebben konden we gewoon aan de rand van het dorp gratis parkeren bij de kerk waar het langzaam gezellig druk werd.

Van de verduistering in 1999 had ik geleerd dat alles rond de verduistering erg snel gaat. Je wil alles zien, de verduistering zelf maar ook de omgeving en dan wil je ook nog fotograferen. Omdat de verduistering in 2017 erg kort zou zijn, ruim 2 minuten maar, had ik bedacht om maximaal 1 minuut te fotograferen en dan de camera los te laten en te genieten. Tijdens het hele spektakel hadden we tevens een GoPro camera op het dak staan die de verduistering en de omgeving filmde.

Zonsverduistering 2024

Na de bovenstaande ervaringen begint het natuurlijk weer langzaam te kriebelen. Er zijn veel zaken onduidelijk maar twee dingen zijn zeker, op 8 april 2024 is er weer een totale zonsverduistering in Noord-Amerika en ik ben ergens in Texas. Nu is het laatste niet 100% zeker natuurlijk maar laten we zeggen, “bij leven en welzijn”. Prille ideeën voor een rondreis langs New Orleans, Houston, Dallas en Austin zijn al gemaakt maar zullen vast nog een aantal keer wijzigen.

Één ding is zeker, we hebben iets om naar uit te kijken! Lekker plannen en een hoop voorpret al zullen er zeker nog enkele leuke reizen tussendoor komen. Want wat dat betreft is 2024 natuurlijk nog erg ver weg.

Rondreizen Noord-Amerika

Vandaag is er een aparte sectie gemaakt over de zonsverduistering 2024 onder het menu reistips. Dit deel van de website zullen we komende maanden, of zelfs jaren, gaan uitbreiden met steeds meer informatie waarmee jij een unieke reis door Amerika of Canada kan maken met als hoogtepunt de totale zonsverduistering!

In 2017 organiseerde WTC, naar volle tevredenheid, onze rondreis door Amerika. Dit was geen speciale eclipsreis want ik wist wat ik wilde. Op deze site zullen we voor jullie gaan speuren naar georganiseerde reizen maar we willen je ook graag helpen met het zelf samenstellen van je eclipsreis.

Links

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Over Guido Damsteeg 19 Artikelen
Ik ben de oprichter en eigenaar van Rondreizen Noord-Amerika en I Love Stedentrips. Mijn hobby's zijn reizen, fotograferen en vooral veel "internetten". Dit alles probeer ik nu te combineren op deze websites. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Add your own review

Rating

*