Wilde hanen in Key West (FL)

Hanen in Key West

Waarom lopen er hanen in Key West? Wanneer je een bezoek brengt aan Key West dan vallen ze meteen op, de hanen! Over al waar je kijkt lopen ze.

Duval Street

Duval Street Key West Een wandeling door Duval Street kan je niet maken zonder één of meer hanen tegen het lijf te lopen. Je komt ze tegen in levende lijve maar ook in de vorm van beeldje, schilderijen op t-shirts en bij de souvenirwinkels in de vorm van een koelkastmagneet of ander hebbeding. Maar waarom lopen er hanen in Key West?

Wilde hanen

Hanen in Key West Je ziet veel hanen lopen maar als je goed kijkt ook kippen en kuikens. Oorspronkelijk komen de vogels van Cuba en de Caraïbische eilanden. De huidige vogels zijn afstammelingen van deze hanen en kippen die zijn meegebracht de voorouders van de huidige bewoners. De vogels diende als voedsel maar werden ook gebruikt voor hanengevechten. De hanen ontsnapte of werden vrijgelaten toen de gevechten verbonden werden. De vogels staan bekend als de Key West Gypse Chickens en omdat Key West een no-kill eiland is, groeide de populatie al snel uit. Wanneer de populatie uit de hand Hanen in Key West loopt worden ze gevangen en naar het vaste land gebracht.

Foto’s: ©Rondreizen Noord-Amerika

Berichtendienst: Wil jij op de hoogte blijven van onze laatste (nieuws)berichten? Schrijf je dan hier in voor onze berichtendienst.

Disclaimer: Informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Rondreizen Noord-Amerika stelt zich niet aansprakelijk voor ontstane schade en verliezen door beslissingen gebaseerd op de gepubliceerde informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*